Wyciek z siłownika sprzęgła.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

Wyciek z siłownika sprzęgła.

Post autor: EmigrantGB » czw mar 04, 2010 00:26

Witam!
Mam problem z moim Passatem 1.9TDI AVF cieknie mi płyn hamulcowy z siłownika sprzęgła a dokładnie z miejsca wejścia przewodu zasilającego do plastikowego siłownika sprzęgła. Szukałem w ETCE czy w tym miejscu jest jakiś oring ale nic nie znalazłem a tak na zdrowy rozum powinno być tam uszczelnienie. Może ktoś ma jakiś pomysł. Załączam link ze zdjęciem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/675 ... ab05c.html
Pozdrawiam

mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni

Awatar użytkownika
$iwy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: $iwy » czw mar 04, 2010 08:42

A co tam robi ta przejściówka??Czy Pasek tak ma?Chodzi mi o ten prostokąt przy samym wejściu do wysprzęglika.
W Mk4 mam przewód i on bezpośrednio wchodzi w ten wysprzęglik i tam zaskakuje i trzyma.W końcówce są jak dobrze pamiętam 2 oringi.Kiedyś szukałem takich do Laguny II i dostałem... w Agromie heh.

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: EmigrantGB » czw mar 04, 2010 22:23

Nie wiem po co ta przejściówką ale tam jest. Wygląda na to ze się skończy na wymianie siłownika. Dzięki za zainteresowanie tematem.Pozdrawiam

mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”