Witam,
nie wiem czy sie za bardzo nie przejmuje, ale cos mi sie wydaje ze temperatury jakie pokazuje MFA odnosnie oleju sa chyba ciut za wysokie.
W trasie (jadac do 100 km/h) oscyluja one w okol 98/100/102 stopnie(jazda na gazie)
po miescie od 94do 98/100.
Od 80 wyczuwam dziwny zapach nieznany mi dotad-ni to mirabelki, takei cos dziwnego-moze to smrod oleju-nie wiem...
Jak z tymi temperaturami jest u Was?
jakie macie wskazania MFA odnosnie temperatury oleju??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie macie wskazania MFA odnosnie temperatury oleju??
kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Temperatura jak najbardziej w porządku nie ma powodu do paniki w tym samym silniku dochodziłami nawet do 112'C ale to juz predkości żędu 140km/h. z tego co pamietam maxymalny półap to 150'C a minimalny 80'C jeśli sie niemyle, tawiec to optymalna temeratura, bo jeśli optymalna temperatura cieczy chłodzącej to 90'C to trudno wymagać by temperatura oleju była niższagixy pisze:W trasie (jadac do 100 km/h) oscyluja one w okol 98/100/102 stopnie(jazda na gazie)
po miescie od 94do 98/100.
[ Dodano: 04 Mar 2010 14:24 ]
warto tu jeszcze dodać o zużyciu oleju i poziomie oleju to też ma istotny wpływ na jego temperaturę
hmmm- no plynu mi troche ubywa, ale cos mi sie zdaje ze przecieka obok krocca ktory jest do wymiany(umylem silnik i wlasnie obserwuje gdzie sie pojawia jakies slady).
Co do oleju- wymieniony jakies 6-7 kkm temu a jego stan jest taki jak powinien byc (do polowy tego kropkowanego fragmentu na bagnecie)
Co do oleju- wymieniony jakies 6-7 kkm temu a jego stan jest taki jak powinien byc (do polowy tego kropkowanego fragmentu na bagnecie)
kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie