Problem z silnikiem Golf II 1.3 wielopunkt r. prod. 1992

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Henio86
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z silnikiem Golf II 1.3 wielopunkt r. prod. 1992

Post autor: Henio86 » śr mar 03, 2010 19:52

Witam!
Mam bardzo denerwujący problem z golfem II 1.3 na wtrysku. Polega on na tym, że będąc w podróży bardzo często samochód zatrzymuje się ale nie gaśnie tylko okropnie telepie silnikiem, jadę i w pewnym momencie tak jakby coś odcinało, spada prędkość do 0, trzeba zgasić i zapalić silnik i można jechać dalej (jakieś 15 minut :(). Znajomy mechanik poradził mi wymianę przepływomierza, ponoć nie dawał powietrza, jednak niestety nie pomogło. Co może być jeszcze przyczyną takie zachowania silnika?? (jest dynamiczny, nie bierze oleju, nie było z nim żadnych problemów, w tą zimę mimo mrozów nie było żadnego problemu z odpaleniem). Proszę o poradę lub ewentualnie podrzucenie linku jeżeli taki temat lub podobny był już poruszany.

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » śr mar 03, 2010 20:00

A może filtr paliwa jest zawalony syfem lub wodą odfiltrowaną z paliwa i po prostu przy jeździe w trasie z prędkością około 100km/h wydajność filtra jest zbyt mała

, a na wolnych obrotach gdy ciśnienie przed filtrem i za filtrem już się wyrówna to znowu auto jedzie chwile normalnie.
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 20:02 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

Henio86
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Henio86 » śr mar 03, 2010 20:41

ok dzięki bardzo sprawdzę jak najszybciej i napiszę czy pomogło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”