Prosze o pomoc:
1. Wentylator :potrzebuje wentylatora na 3 wtyki a kupilem na 2 wtyki czy da rade to jakos przerobic ??
2.Ile litrow paliwa jest na czerwonym polu mk2 1.6 pn
3.Nie dziala mi predkosciomierz , co moze byc zepsute (mysle ze linka ) i jak to naprawic?? Podczas zmiany sprzegla moglem cos zle zalozyc lub zerwana??
4.Prosilbym o jakies photo podlaczenia kablow do alternatora bo mam wyrwane .
Wentylator &Wskaznik paliwa&Predkosciomierz&kabl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ad 1 - wentylator 3-pinowwy ma dwa biegi chodzi o to ze jak temp przekroczy bodajrzę 96 stopnie to się załącza pierwszy bieg a jeśli jest na prawde upalnie i wiatrak nie potrafi schłodzić płynu w chłodnicy i temp nadal rośnie (jakoś do 104stopni) to załącza sie drugie bieg (szybsze obroty wiatraka, lepsze chłodzenie)
ogólnie podłączyć możesz ten co masz.. powinno wystarczyć.. z resztą masz wskaźnik temp to bedziesz widział latem co się dzieje
ad 2 - coś koło 8 litrów
ad 3 - pewnie linka.. sprawdź czy jest w kręcona w skrzynie biegów, bo moze ktos odkręcił i nie wkręcił...
ogólnie podłączyć możesz ten co masz.. powinno wystarczyć.. z resztą masz wskaźnik temp to bedziesz widział latem co się dzieje

ad 2 - coś koło 8 litrów
ad 3 - pewnie linka.. sprawdź czy jest w kręcona w skrzynie biegów, bo moze ktos odkręcił i nie wkręcił...

- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wentylator możesz podłączyć bezpośrednio do aku. Żeby podłączyć do do instalacji na 3 piny - brązowy łączysz normalnie, a dwa pozostałe kabelki łączysz razem i do drugiego pinu silnika.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- a co stoi na przeszkodzie, żeby połączyć razem? Moim zdaniem nic. Napisałem tak, bo nie miałem przy sobie schematów, wiec nie potrafiłem podać koloru przewodu. Teraz już mam dostęp do schematów - przewód czerwono-biały.zielu pisze:Lipek81, jak razem??
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;