swiecace oswietlenie deski rozdzielczej i kabiny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- yank
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
swiecace oswietlenie deski rozdzielczej i kabiny
Witam, pojawił się u mnie problem chodzi o to że gdy przekrece kluczyk to swieci mi w srodku deska rozdzielcza, oswietlenie przycisków, panel a włacznik swiateł mam w pozycji O nie wiem skąd pojawiło się to... gdy wyjme kluczyk i dam włacznik w pzoycje na postojowe to również pali się wszystko razem z kontrolka aku oleju i swiec, co to moze być ? skąd to sie wzielło mporadzźcie co mam robić bo zgłupiałem?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Spróbuj na odpiętej od włącznika kostce.
Gdyby się psuł wyłacznik to było by zrozumiałe. Stacyjka nie potrafi (przy prawidłowej pracy wyłącznika) włączać pozycyjnych wraz z zapłonem.
Jeśli jednak po odpięciu wtyku wyłącznika nadal to zjawisko występuje - pozostaje żmudna praca szukania zwarcia czy przetarcia przewodu. Można ułatwić sobie robotę poprzez rozpinanie kolejno wtyków różnych urządzeń: manetki, stacyjka itd., zawsze jednak po jednym wtyku jednocześnie!
Gdyby się psuł wyłacznik to było by zrozumiałe. Stacyjka nie potrafi (przy prawidłowej pracy wyłącznika) włączać pozycyjnych wraz z zapłonem.
Jeśli jednak po odpięciu wtyku wyłącznika nadal to zjawisko występuje - pozostaje żmudna praca szukania zwarcia czy przetarcia przewodu. Można ułatwić sobie robotę poprzez rozpinanie kolejno wtyków różnych urządzeń: manetki, stacyjka itd., zawsze jednak po jednym wtyku jednocześnie!
Potencjometr do sprawdzenia - wymiana - albo czyszczenie .... + sprawdzenie co wydaje ten dźwięk z drzwi -- tapicerka OUT...yank pisze:rozumiem, jeszcze jeden objaw jest dziwny... jak włacze włącznik na pozycyjne zapalają się kontrolki olej aku swiece i dziwny dzwięk z drzwi się wydostaje... pozatym na właczniku nie działa regulacja podświetlenia...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- yank
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzwiek z drzwi wydaje chyba kostka przy zamku jest to kostka chyba od centralnego...
[ Dodano: 02 Mar 2010 14:05 ]
temat do zamkniecia... zrobione, okazalo sie ze pin w wtyczke drzwi kierowcy byl wygiety i zwieral... na poczatku nie zauwazylem ale po sprawdzeniu chyba wszystkich mozlliwosci lacznie z nasluchem auta
zaczalem od poczatku, efekt wszystko dziala w jak najlepszym porzadku!
[ Dodano: 02 Mar 2010 14:05 ]
temat do zamkniecia... zrobione, okazalo sie ze pin w wtyczke drzwi kierowcy byl wygiety i zwieral... na poczatku nie zauwazylem ale po sprawdzeniu chyba wszystkich mozlliwosci lacznie z nasluchem auta