Rozbiorka słupka srodkowego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

welder666
Nowicjusz
Nowicjusz

Rozbiorka słupka srodkowego

Post autor: welder666 » pn mar 01, 2010 16:00

Witam. Problem wygląda tak - rozłączyła mi sie ta kostka która siedzi w futrynie drzwi, przez którą idą kable do centralnego, głośników itp. i wpadła do srodka słupka środkowego. Siedzę i nie moge dojsc jak ściąga sie ten cały duży pionowy plastik na słupku. Odczepiłem 2 poziome listwy które ida przy podłodze ale ten pionowy panel dalej ani drgnie.

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » pn mar 01, 2010 17:18

http://www.vwgolf.pl/porady/wymiana-szy ... olfie-mk3/
W tym temacie jest demontaż słupków

Awatar użytkownika
Bednarus
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bednarus » pn mar 01, 2010 17:45

Koledze pewnie chodzi o ten dolny, czarny element. Nie pamiętam już za dobrze jak to się ściąga, bo 5cio drzwiowego Golfa rozbierałem chyba z 6 lat temu. Ale wydaje mi się, ze jest tak samo jak w przypadku tego górnego plastiku, czyli po prostu jest zamocowany na bardzo ciasnych wciskach. Proponuje delikatnie, powoli, od góry ten element podważać i powinien wyskoczyć z zatrzasków.

welder666
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: welder666 » pn mar 01, 2010 18:55

Tak tak wlasnie chodzi o ten dolny czarny element a nie ten gorny w ktorym jest regulacja pasow. Wychodzi z tego ze bede musial troche sie z tym posilowac i moze sie uda;]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”