USZKODZONA KOLUMNA KIEROWNICZA WYMIANA I DOPASOWANIE?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysbiker
- Mały gagatek
- Kontakt:
USZKODZONA KOLUMNA KIEROWNICZA WYMIANA I DOPASOWANIE?
witam koledzy mam pytanie odnosnie kolumny mam luz w srodku kolumny tzn w czesci metalowej łaczacej krzyzak z przednim trzpieniem szykuje sie wymina bo drazni mnie to na nierównosciach sa drgania teraz mam pytanie jak dopasowac jakas urzywke czy ogólnie wszystkie kolumny pasuja czy jest jakas róznica ? np benzyna czy tdi lub w rocznikach ? oraz przy numerze dołanczam, foty mojej kolumny zgóry dziekuje i pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Radion
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Re: USZKODZONA KOLUMNA KIEROWNICZA WYMIANA I DOPASOWANIE?
Cześć,krzysbiker pisze:witam koledzy mam pytanie odnosnie kolumny
I jak sobie poradziłeś z tematem? Mnie też w najbliższym czasie czeka wymiana kolumny, mam minimalne ale denerwujące luzy na którymś krzyżaku. Jak możesz, to napisz co Ci się udało zrobić.
Pozdrawiam,
Radek
krzysbiker, przed wymiana kolumny sprawdz czy nie ma luzu na laczeniu kolumny z wieloklinem maglownicy ktory wchodzi do kabiny(pod pedałami)
Jak wymienialem maglownice to wydawalo mi sie ze dobrze dociagnelelm srube w tym miejscu i po jakims czasie zaczela mi drgać kierownica. Na poczatku myslałem ze to kolumna ale dociagnelem mocniej srube i gitara.
Moze to bedzie to.
Jak wymienialem maglownice to wydawalo mi sie ze dobrze dociagnelelm srube w tym miejscu i po jakims czasie zaczela mi drgać kierownica. Na poczatku myslałem ze to kolumna ale dociagnelem mocniej srube i gitara.
Moze to bedzie to.