Wyciek z pompy wtryskowej?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Wyciek z pompy wtryskowej?

Post autor: grandi » śr lut 24, 2010 00:52

Zaznaczyłem na foto w tym miejscu wygląda jak by pompa się po ciekła i jak by to spływało na dół na ścianki , może mi ktoś powiedzieć skąd może być wyciek , auto pali normalnie bombli w przewodach nie widać , też się chyba nie zapowietrza. Czy nie przejmować się tym , nie leje się ciurkiem ale jak coś jest nietet to już sie denerwuje

Obrazek

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Ł-u-k-a-s-z
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Ł-u-k-a-s-z » śr lut 24, 2010 08:08

grandi, przepuszcza ci na dzwigni od gazu trzeba wymienic tyleje czy uszcelniacz nie wiem dokładnie co tam jest bo mi mechanik wymieniał ja zapłaciłem kolo 80 i spokój :chytry:
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 08:09 przez Ł-u-k-a-s-z, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » śr lut 24, 2010 08:30

Tak,do uszczelnienia jest ośka.Siedzi tam o-ring,ale nie wiadomo w jakim stanie jest mosiężna tulejka...Jeżeli jest wytarta,to należy ją także wymienić,bo sama wymiana o-ringu nic nie da...
Jeszcze nie dawno widziałem na allegro zestawy naprawcze,ale już ich nie ma...
Chcąc robić samemu,trzeba coś takiego kupić u pompiarza,bo w sklepie raczej ciężko będzie...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » śr lut 24, 2010 14:36

Pompiarz powiedział że jak wymienię u góry to na dole zacznie mi się lać więc radził aby wymienić wszystkie uszczelki - orientuje się ktoś w temacie - ta pompa leżała w garażu 4 lata założyłem ją w wakacje i to się teraz stało

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » śr lut 24, 2010 16:02

grandi, jak leżała 4 lata,to tak może być,ma facet rację...
Wymień wszystkie uszczelniacze i miej to z głowy...
W przeciwnym razie możesz mieć taka przygodę jak ja-strzelił uszczelniacz 70 km od domu w niedzielę...oczywiście dojechałem do chaty,ale cała komora silnikowa pływała,a z baku poszła połowa paliwa :grrr:
Wymień i jeździj spokojnie :bigok: ...nie będziesz musiał co chwilę wyjmować pompy.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » śr lut 24, 2010 17:15

http://www.allegro.pl/item923518898_zes ... ml#gallery

Czy ten

http://www.allegro.pl/item923518908_zes ... bosch.html

jaka jest procedura aby wymienić ten uszczelniacz , za uszczelnienie w moim serwisie gdzie ufam chłopakom zawołali 150 zł za całą pompę z wyjęciem i włożeniem ustawieniem kąta 350 zł . Więc może na początek sam bym sprubował , mógli byście mi pomóc i opisac jak to wykonac
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 17:41 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » śr lut 24, 2010 17:43

Pompiarz powiedział że jak wymienię u góry to na dole zacznie mi się lać więc radził aby wymienić wszystkie uszczelki - orientuje się ktoś w temacie
i ma rację, jezeli tu masz wyciek to za jakiś czas z innego miejsca zacznie puszczać

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » pt lut 26, 2010 00:58

:gora:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt lut 26, 2010 09:00

grandi, możesz spróbować,ale nie ukrywam,że jest to trochę skomplikowane...
Nie chcę Cię zniechęcać,ale lepiej dać to pompiarzowi,bo jak sam zdejmiesz pompę,to i tak do niego pojedziesz na ustawienie kąta.
Pompę masz zapewne z dodatkową reg.gazu,więc nawet jeśli chciałbyś zdjąć samą górę pompy,to sprawa jest na tyle skomplikowana,że przy składaniu trzeba bardzo uważać na taką malutką sprężynkę,która może wpaść do pompy i narobić bigosu takiego,że pompa będzie złom...nawet jak zauważysz,że wpadła,to wyjęcie jej graniczy z cudem i w końcu i tak trzeba będzie zdjąć całą pompę...
Tak jak pisałem wcześniej-wolałbym uszczelnić całą pompę (bo 4 lata stała) i mieć z głowy...wybór należy do Ciebie :bigok:
Co do linków,to w pierwszym chyba też jest ta tulejka,ale głowy nie dam...w drugim jest to co konkretnie potrzebujesz...poza tym,ceny są śmieszne...mi pompiarz powiedział za komplet uszczelnień ok 30zeta...

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”