zbieznośc w MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zbieznośc w MK2
ile wynosi zbiezność w golfie 2 - sprawa dośc pilna. dziękuje z góry za szybka pomoc
Zmień mechanika, koniecznie, i jak najszybciej ustawa zbieżność na przyrządach, szkoda opon. Na sznurku to można pranie wieszać, a nie zbieżność ustawiać., albo mechanika powiesićmmksk pisze:Witam ja w swoim Golfiku3 wymieniałem końcówki i machanik ustawiał mi zbieżność od sznurka czy taki sposób jest dobry? Czy lepiej jechać i konkretnie to ustawić?
Kiedyś też mi się zdawało że takie zabawy ze sznureczkiem podczas zbieżności to pupa a nie ustawienie. Ale ostatnio wyczytałem, że właśnie nie nalezy omijać starszych panów mechaników "ze sznureczkami" bo jeśli gość zna się na tym co robi to potrafi za pomoca owego sznureczkja i suwmiarki lepiej ustawić niż te całe przyżądy. Jako ciekawostke dodam że laserowe pomiary wcale nie gwarantują większej dokładności. Nawet WRC-ówki za 2 miliony zł ustawia się nie laserami, tylko prostymi narzędziami jak żyłka i suwmiarka. Wiem też byłem w szoku jak to przeczytałem , ale takie są fakty panowie
dawno, dawno temu eMKaDwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978
Części GTI, GT TDI, Cupra, FR
Niezupełnie. Światło - a laser to właśnie światło nie naciąga się tak jak sznurek. Kolejna sprawa to fachowość. Oczywistą sprawą jest to, że jeśli ktoś się nie zna na urządzeniu to zrobi to źle. Znam ludzi dla których młotek to bardzo skomplikowane urządzenie. A sznurek.........no cóż, stosowało się go w czasach gdy stacje z odpowiednimi urządzeniami były rzadkością, a i ceny były dość wysokie, że nie wspomnę o samochodach i ich wykonaniu.Błąd pomiaru mieścił się w tolerancji ustawienia.el Kopyto pisze:Z tymże laserowe usawianie to tylko tak ładnie brzmi, tak jak komputerowe dobieranie kolorów lakieru, najpierw idzie gość z listkami i ocenia na oko kolor, tak laserowe to nic innego jak duża linijka i dwa punkciki latające po skali.
I to by było na tyle jeśli chodzi o nowoczesny sprzęt - czyli sznurek. Ale są zwolennicy....mmksk pisze:Właśnie wróciłem od mechanika który ustawiał mi zbieżność, gdy usłyszał że wcześniej koleś ustawiał mi od sznurka to się uśmiał, miałem fatalnie ją ustawioną. Obecny mechanik miał odpowiedni sprzęt , zastosował odpowiednie kąty jakie podaje VW itp. Aż miło się patrzyło