miga kontrolka oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

carrot

Post autor: carrot » wt sty 11, 2005 14:08

Tja, znakomicie wymienia się panewki główne bez wyjmowania wału korbowego, uszkodzenie simmeringu wału od strony skrzyni pewne, ponadto trzeba przed założeniem nowych panewek sprawdzić owalizację czopów wału mikrometrem, czego nie da się zrobić na wale zamontowanym w bloku. To nie jest pompka od spryskiwacza, z którą można eksperymentować, trzeba to zrobić porządnie.
Pzd

Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: melon » wt sty 11, 2005 14:29

ej panowe ,a moze pompa nikt nie wadł na to ? zadne panewki
narazie sprawdz pompe olejową ,wykrec i zobacz jak wygląda ,a przy okazji zobaczysz panewki...moze sie poprostu zawór zwrotyny sie nie domyka i puszacz olej zamiast go trzymac i nei ma cisnienia...napierw sprawdz to....

jusci
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Naprawiony

Post autor: jusci » wt sty 11, 2005 16:54

Zrobilem juz ten remont. Troche mnie to kosztowalo (1400 zl).
Ale dlugo chyba bym nie pojezdzil. Panewki byly mocno wyjechane. Wal tarl o stopke do tego stopnia ze pierscien dystansowy plywal w misce olejowej. Szlifierz mial co robic. Ale teraz jest juz gites!

pozdro!

krzysiommmm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzysiommmm » śr kwie 22, 2009 17:51

ja tez mam problem z ta kontrolka. Otoz podczas normalnej jazdy zapala sie kontrolka i brzeczy przez chwile i sie wyłącza. Po odłaczeniu czujnika oleju dalej to samo. Dodam ze to sie dzieje bardzo zadko ale jednak. Temp wody w normie. silnik 1,8 (chyba GX)

Przemek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Przemek » śr kwie 22, 2009 20:28

jeć do mechanika żeby sprawdził ci ciśnienie oleju

LEŚNY PRZYTULAS

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”