Problem za alarmem i światłem wewnętrznym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Problem za alarmem i światłem wewnętrznym

Post autor: Steryd126 » pn lut 22, 2010 20:45

Witam, dzis w garażu samoczynnie załączał mi się alarm a żadnych czujników ruchu nie ma , działa tylko na otwarcie drzwi,maski i tylniej klapy no i na mocniejsze uderzenie . Wyłączyłem alarm ale wróciłem do auta po kilku godzinach i zauważyłem,że lampka w środku nie zgasła mimo zamkniętych drzwi (ustawiona była na otwarcie drzwi) . alarm zawsze przy załączaniu i wyłączaniu pikał tylko raz a teraz pika 4 . Wracając do lampki, jak wyłącze lampkę na zero to gaśnie, ale jak jest ustawiona na otwieranie drzwi to po ich zamknięciu nie gaśnie . Te czujniki w drzwiach chyba OK bo jak włącze zapłon na otwartych drzwiach i nacisnę ten czujnik to wtedy światło gaśnie , na lewych jak i na prawcch drzwiach , wersja 3D. No i zauważyłem ,że żarzy mi się czasem dioda od świateł przeciwmgielnych ale wystarczy nacisnąc hamuleci zgaśnie . Pewnie zamotałem trochę ale jesli ktos cos z tego rozumie proszę o podpowiedzi

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » pn lut 22, 2010 21:01

sprawdź czy te krańcówki drzwi reagują też w momencie gdy zamykasz drzwi bo to raczej wina krańcówki, przeczyść ją jakimś WD 40 czy smarem miedziowym, dociśnij i powinno działać

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Steryd126 » pn lut 22, 2010 21:52

nie , tak jak pisałem, jak silnik zgaszony, zamykam auto, centralny zamyka a światło ni hu nie gaśnie, ok, jutro wyjmę i to wyczyszczę . a ten alarm może od tego głupiec?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lut 22, 2010 22:26

Steryd126 pisze:a ten alarm może od tego głupiec?
tak, skoro światełko się świeci to jest sygnał o otwartych drzwiach więc alarm się włączy.
Steryd126 pisze:zauważyłem ,że żarzy mi się czasem dioda od świateł przeciwmgielnych ale wystarczy nacisnąc hamuleci zgaśnie
brak masy w tylnej lewej lampie...przeczyść styki, zobacz czy jest dobre połączenie przewodu z karoserią, chodzi o brązowy przewód we wtyczce

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Steryd126 » pn lut 22, 2010 22:45

czyli chyba już wszystko jasne, napisze jutro czy pomogło , dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”