Problem z Golfem III 1.8 GL
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Golfem III 1.8 GL
Witam!
Mam Golfa III 1.8 GL z 93r. i taki problem: W momencie kiedy wkładam kluczyk do stacyjki i probuje go zapalić słychac tylko moment w ktorym sie probuje zapalic ale nic wiecej... nie łapie... Nie jest to wina akumulatora bo nawet jak jest troche naladowany to powinien odpalic. Probowałem takze na popych ale tez nic... Zastanawiam sie czy moze to byc wina zle ustawionego zaplonu albo cos takiego...? Prosze o pomoc...!
Dzieki`
Mam Golfa III 1.8 GL z 93r. i taki problem: W momencie kiedy wkładam kluczyk do stacyjki i probuje go zapalić słychac tylko moment w ktorym sie probuje zapalic ale nic wiecej... nie łapie... Nie jest to wina akumulatora bo nawet jak jest troche naladowany to powinien odpalic. Probowałem takze na popych ale tez nic... Zastanawiam sie czy moze to byc wina zle ustawionego zaplonu albo cos takiego...? Prosze o pomoc...!
Dzieki`
- nikoo
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja mielm podobnie ale:
zalozylem padniety akumulator i niedokrecilem klamer, jak chcialem zapalic to tylko cos pstryklo pod klapa..... po naladowaniu akumulatora i dokreceniu klmer, wszystko hulalo. nie wiem czy to byla akurta wina niedokreconych klamer.... ale pisze jak bylo
pozdrawiam
zalozylem padniety akumulator i niedokrecilem klamer, jak chcialem zapalic to tylko cos pstryklo pod klapa..... po naladowaniu akumulatora i dokreceniu klmer, wszystko hulalo. nie wiem czy to byla akurta wina niedokreconych klamer.... ale pisze jak bylo
pozdrawiam
Oszczedzaj gardlo - NIE KRZYCZ "JAZDA" !! -------------------------------------------------->www.dj-niko.info
Dokładnie... Rozrusznik kreci normalnie tylko nie zaskakuje... Dodam jeszcze ze mam go od tesciowej, a stał teraz całą zime u niej w garazu bo nim nie jezdziła... wiec nie wiem jaka moze byc przyczyna.... a na mechanice nie znam sie zbyt dobrze... :/ Jak probowalem zapalic pierwszy raz to poszedł lekki dym ale pozniej juz normalnie rozrusznik chodził....
Iskra na świecach jest bo to pierwsza rzecz jaka sprawdziłem. Paliwa wlałem cały kanister... Z pompą patrzyłem ale tak jak ogladałem to wszystko z nia raczej jest w porzadku.... ( Wiec juz nie wiem co z tym moze byc...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:02 ]
A akumulator jest tak w polowie naładowany... :/ A czy to ma znaczenie jak jest pełny a jak w polowie...? I tak chyba powinien zapalic...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:02 ]
A akumulator jest tak w polowie naładowany... :/ A czy to ma znaczenie jak jest pełny a jak w polowie...? I tak chyba powinien zapalic...?
No chyba jaj z baku nie wykrecaleś... ale co najważniejsze - przekręcasz kluczyk właczając stacyjkę - przez chwile masz uslyszeć szum z okolicy baku (i po kręceniu rozrusznikiem kilkakrotnym powinno juz śmierdzieć benzyną)michkw pisze: Z pompą patrzyłem ale tak jak ogladałem to wszystko z nia raczej jest w porzadku.
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 22:07 ]
chodziło mi o to czy nie "zdycha" w trakcie kręceniamichkw pisze: I tak chyba powinien zapalic...?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
tego szumu nie słychac po przekreceniu ale benzyne czuc po 3-4 kreceniach wiec to raczej nie jest wina pompy... A jak go pale to nie zdycha... rozrusznik kreci normalnie tylko zaskoczyc nie chce wogole... :/ Wszystkie wskazniki chodza normalnie... Moze faktycznie musze naładowac na maxa ten akumulator bo jest tak do polowy...? niewiem..? .. :/
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:38 ]
A kiedy probowałem go odpalic za pierwszym razem tak jakby z silnika poszedł lekki dym ale nie wiem czy moze to byc wina tego ze był nie palony przez całą zime...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:48 ]
Zastanawiam sie jeszcze nad ta pompa paliwa... bo kiedy przekrece kluczyk w stacyjce i jest na zaplonie to wszystkie wskazniki cos pokazuja a wskaznik paliwa stoi w miejscu w pozycji 0... Czy tak powinno byc w tym golfie, czy wskaznik pokazuje ile jest paliwa dopiero po właczeniu silnika...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:49 ]
Zastanawiam sie jeszcze nad ta pompa paliwa... bo kiedy przekrece kluczyk w stacyjce i jest na zaplonie to wszystkie wskazniki cos pokazuja a wskaznik paliwa stoi w miejscu w pozycji 0... Czy tak powinno byc w tym golfie, czy wskaznik pokazuje ile jest paliwa dopiero po właczeniu silnika...? Dodam ze bak jest w polowie zapełniony...
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:38 ]
A kiedy probowałem go odpalic za pierwszym razem tak jakby z silnika poszedł lekki dym ale nie wiem czy moze to byc wina tego ze był nie palony przez całą zime...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:48 ]
Zastanawiam sie jeszcze nad ta pompa paliwa... bo kiedy przekrece kluczyk w stacyjce i jest na zaplonie to wszystkie wskazniki cos pokazuja a wskaznik paliwa stoi w miejscu w pozycji 0... Czy tak powinno byc w tym golfie, czy wskaznik pokazuje ile jest paliwa dopiero po właczeniu silnika...?
[ Dodano: 21 Mar 2006 22:49 ]
Zastanawiam sie jeszcze nad ta pompa paliwa... bo kiedy przekrece kluczyk w stacyjce i jest na zaplonie to wszystkie wskazniki cos pokazuja a wskaznik paliwa stoi w miejscu w pozycji 0... Czy tak powinno byc w tym golfie, czy wskaznik pokazuje ile jest paliwa dopiero po właczeniu silnika...? Dodam ze bak jest w polowie zapełniony...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witaj najprostszym sposobem jest kup samostart (koszt ok 10zł na kazdej stcji benzynowej)i odkrec rure od filtra powietrza przy gazniku niech ktos ci psiknie samostartem do gaznika jak ty bedziesz krecil rozrusznikiem powinien zapalic
samostart jest to ostatecznosc ja mam zawsze w aucie firmowym na duze mrozy bo to diesel ale jak mi padl moj golf3 to zrobilem prube i tak chyba odpalalem z trzy dni dopuki mi kolega nie podpowiedzial ze to moze byc wina czujnika temperatury ktory podaje info do komputera wiec jak ci zapali na saostarcie to prawdopodobnie masz tez tenczujnik do wymiany koszt czujnika ok 25zł
samostart jest to ostatecznosc ja mam zawsze w aucie firmowym na duze mrozy bo to diesel ale jak mi padl moj golf3 to zrobilem prube i tak chyba odpalalem z trzy dni dopuki mi kolega nie podpowiedzial ze to moze byc wina czujnika temperatury ktory podaje info do komputera wiec jak ci zapali na saostarcie to prawdopodobnie masz tez tenczujnik do wymiany koszt czujnika ok 25zł