Witam.
Jestem posiadaczem Golfa IV Variant z 2001 r z silnikiem 1.9 TDI (110KM). Mam problem z klapką od wlewu paliwa. W moim samochodzie klapkę otwiera się włącznikiem wewnątrz samochodu. Po ciężkich mrozach w tym roku zauważyłem przy tankowaniu że bolec zamykający klapkę słabo się cofa. Postanowiłem odrobinę nasmarować WD40 od strony korka, pomogło ale póżniej przyszły silniejsze mrozy i klapki do teraz nie mogę zamknąć. Mrozy minęły i problem został. Nie wiem czy w tym samochodzie jest bezpiecznik odpowiedzialny za zamknięcie wlewu, może sie przepalił? Uruchamiając od środka włącznik nie słyszę żeby mechanizm pracował. Zagladałem od bagażnika i zorientowałem sie w którym miejscu zamontowany jest ten siłownik zamykający klapkę. Chciałem wymontować siłownik ale nie mam pojęcia jak sie za to zabrać, przedewszystkim jak zdemontowac tapicerkę w tym modelu Golfa. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie, moze ktoś dysponuje zdjęciami lub schematem jak to naprawić, zdemontować tapicerkę.
Pozdrawiam
wlew paliwa Golf IV Variant
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP