Problem z skrzynią biegów- dziwny odgłos
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z skrzynią biegów- dziwny odgłos
Witam
Mam problem z golfem, gdy jade i mam na 5 biegu i puszcze pedał gazu słychac buczenie/huczenie. Gdy mam na gazie nic nie słychac, to samo na luzie też jet ok.
Skrzynia 6 biegowa
Jakie są obiawy kończącego sie koła dwu masowego i kiedy mniej wiecej się kończy? Przebieg 140 tys km
Dziekuje
Mam problem z golfem, gdy jade i mam na 5 biegu i puszcze pedał gazu słychac buczenie/huczenie. Gdy mam na gazie nic nie słychac, to samo na luzie też jet ok.
Skrzynia 6 biegowa
Jakie są obiawy kończącego sie koła dwu masowego i kiedy mniej wiecej się kończy? Przebieg 140 tys km
Dziekuje
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
To buczenie jest tylko na 5 biegu ?? Jesli tak to w 5 tkwi przyczyna.
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 21:10 przez waski1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Witam
Ja mam golfa V i przy 94tyś. robiona była skrzynia też 6-biegów ale trochę inna przyczyna . Na wolnych obrotach słychać było chrobotanie koszt naprawy 4000tyś. w aso
Części które były wymienione :
1. tarcza sprzęgłowa
2. mocowanie
3. 2xtuleja
4. uszczelniacz wału
5. pierścień uszczelniacza
6. łożysko
7. łożysko toczne
8. smar uszczelniający
9. łożysko igłowe
10. dźwignia
11. wałek
12. uchwyt
13, łożysko oporowe
14. docisk tarczy
Robocizna
1.skrzynia biegów wymontowanie i zamontowanie
2. tarcza sprzęgła wymiana
3. skrzynia biegów rozłożona na części i złożona
4, wałek sprzęgłowy (wejściowy)rozłożenie
5. wałek wyjściowy (zdawczy)wymieniono
6. łożysko mechanizmu różnicowego
7. mechanizm różnicowy wyrególowano
8. 2 uszczelniacze z kołnierzem wymienione
takie są teraz golfy szkoda gadać
pozdro
Ja mam golfa V i przy 94tyś. robiona była skrzynia też 6-biegów ale trochę inna przyczyna . Na wolnych obrotach słychać było chrobotanie koszt naprawy 4000tyś. w aso
Części które były wymienione :
1. tarcza sprzęgłowa
2. mocowanie
3. 2xtuleja
4. uszczelniacz wału
5. pierścień uszczelniacza
6. łożysko
7. łożysko toczne
8. smar uszczelniający
9. łożysko igłowe
10. dźwignia
11. wałek
12. uchwyt
13, łożysko oporowe
14. docisk tarczy
Robocizna
1.skrzynia biegów wymontowanie i zamontowanie
2. tarcza sprzęgła wymiana
3. skrzynia biegów rozłożona na części i złożona
4, wałek sprzęgłowy (wejściowy)rozłożenie
5. wałek wyjściowy (zdawczy)wymieniono
6. łożysko mechanizmu różnicowego
7. mechanizm różnicowy wyrególowano
8. 2 uszczelniacze z kołnierzem wymienione
pozdro
kurcze na klockach zrobiłe 85 ttarcze jeszcze ok a tu skzynia co za kibel.pietrekth7 pisze:Witam
pozdro
chyba to pogonie 4 koła skrzynia opony 1600zł pewnie zaraz dwumasa 3 koła tracze i klocki pewnie tez juz tuz tuz znowu z 2 koła, rozrzad 2 koła turbinka tez pewnie długo nie pochodzi znowu z 4 koła wiec mamy już prawie 17 tys złotych!!!!
sprzedam go spokojnie za 25-27 koła juz w sumie mam kupca + 17 koła na naprawy to mam 44 tys zł troszke dołoze i mam nówke i znowu 150 tys i pogo co to za fury teraz robia
[ Dodano: 25 Lut 2010 22:01 ]
byłem w ASO VW tam gdzie serwisuje golfika i dagali, ze mam sie szykowac na wymiane skrzyni biegów w poniedziałek sie za niego biorą i powiedzą co i jak i ile
-
- Mały gagatek
Witam.
Podłączę się pod temat bo i mnie on od niedzieli dotyczy.
Podczas jazdy na 3-4 i 5 biegu słychać choćby metaliczny dzwięk przy puszczaniu gazu głośniej a przy dodawaniu ciszej natomiast 1 i 2 oraz luz i wciśnięte sprzęgło nie słychać nic.
Byłem dzisiaj u mechanika i po podniesieniu auta i przysłuchaniu się stwierdził że to łożysko w skrzyni biegów. Oleju nie ubyło czyli jest stan normalny.
Jak długo można tak jeżdzić zanim się rozsypie i czy lepie dać do regeneracji czy kupić używaną oraz jaki jest koszt takiej naprawy?
Podłączę się pod temat bo i mnie on od niedzieli dotyczy.
Podczas jazdy na 3-4 i 5 biegu słychać choćby metaliczny dzwięk przy puszczaniu gazu głośniej a przy dodawaniu ciszej natomiast 1 i 2 oraz luz i wciśnięte sprzęgło nie słychać nic.
Byłem dzisiaj u mechanika i po podniesieniu auta i przysłuchaniu się stwierdził że to łożysko w skrzyni biegów. Oleju nie ubyło czyli jest stan normalny.
Jak długo można tak jeżdzić zanim się rozsypie i czy lepie dać do regeneracji czy kupić używaną oraz jaki jest koszt takiej naprawy?
-
- Mały gagatek