1.6 SR i wasze problemy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zobacz w misce olejowej, tam znajduje się czujnik poziomu oleju.butka pisze:Witam.Potrzebuje pomocy mam golfa 4 16 sr.od jakigoś czasu pali mi się lampka od oleju.Wymieniłem olej, filtr i nic.Zmieniłem czujnik poziomu oleju i dalej się pali i powiadamia że niski poziom oleju.A ja nie wiem o co chodzi.
Za tą cenę masz już Bosch'a taką jak montowali oryginalnie, więc po co eksperymentowaćManieKK pisze:Warto kupic sonde lambda firmy NGK nowa za 300?
-
- Nowicjusz
W misce olejowej niema rzadnego czujnika. Mój golf jest z 12.97r pierwszy wypust 4. Czujnik w misce pojawił się po 2000r.
Szukam tego czujnika ponieważ gdy przekręcę kluczyk bez odpalania silnika po chwili kontrolka oleju gasnie pomimo, że silnik nie jest odpalony. Przeszukałem już całą komorę silnika i nie znalazłem nigdzie czujnika odpowiedzialnego za niskie ciśnienie oleju.
Szukam tego czujnika ponieważ gdy przekręcę kluczyk bez odpalania silnika po chwili kontrolka oleju gasnie pomimo, że silnik nie jest odpalony. Przeszukałem już całą komorę silnika i nie znalazłem nigdzie czujnika odpowiedzialnego za niskie ciśnienie oleju.
A jaka kontrolka CI świeci? Masz czujnik poziomu oleju w misce olejowej, widać od spodu jak zajrzysz pod auto, u mnie nie było oryginalnie.
Tak ma być. Zacznie piszczeć dopiero po odpaleniu jakby coś nie tak było.Golonko vw4 pisze:Szukam tego czujnika ponieważ gdy przekręcę kluczyk bez odpalania silnika po chwili kontrolka oleju gasnie pomimo, że silnik nie jest odpalony.
-
- Nowicjusz
Witam ponownie. Mam maly problem. Przy wykonywaniu manewrow kierownica (np. lekki skret w celu ominiecia innego auta, i np. na nierownej drodze) slychac takie jakby smazenie w okolicy kierownicy. Jak by zwarcie sie robilo jakies. Rozkrecalem plastiki i wszystko dobrze, wszystko sie trzyma i nic innego nie widac. Czasem czuc spalenizne;/ Nie mam pojecia co to. Mechanik patrzyl i powiedzial tez ze wszystko ok. Nie wiem co z tym zrobic. Mial ktos podobny przypadek?
-
- Użytkownik
Hej. Wyjąłem dzisiaj bagnet i było na nim sporo białego budyniu. Korek od wlewu oleju jest czysty. Płynu chłodzącego mi nie ubywa, lecz ostatnio zauważyłem że oleju na bagnecie jest ponad miarkę. Dodam jeszcze że autko często mam nie dogrzane ok 3 km do pracy. Lecz nawet jak jadę dalej to temperature pokazuję mi 60-80 stopni i dopiero na światłach czy w korku czasem dojdzie do 90 ( tylko jak jest naprawdę ciepło) Doradzcie mi co to może być>????
po 1 wymien termostat na nowy ,to sa wlasnie objawy nie dogrzania silnika ...wiewioreqezg pisze:Hej. Wyjąłem dzisiaj bagnet i było na nim sporo białego budyniu. Korek od wlewu oleju jest czysty. Płynu chłodzącego mi nie ubywa, lecz ostatnio zauważyłem że oleju na bagnecie jest ponad miarkę. Dodam jeszcze że autko często mam nie dogrzane ok 3 km do pracy. Lecz nawet jak jadę dalej to temperature pokazuję mi 60-80 stopni i dopiero na światłach czy w korku czasem dojdzie do 90 ( tylko jak jest naprawdę ciepło) Doradzcie mi co to może być>????
- wav
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie mam pytanko czy przedmuchy mogą mieć coś wspólnego z niedziałającym ogrzewaniem??
dodam ze cały układ jest drożny
???
dodam ze cały układ jest drożny
???
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2010 18:08 przez wav, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3293511#3293511
-
- Użytkownik
Tak tak juz zakupiłem termostat i jutro na kanał i wymieniamy
[ Dodano: 25 Lut 2010 06:46 ]
Zakupiłem dziś termostat i jutro wjeżdzam na kanał i wymieniamy ... wogóle to obaczyłem dzisiaj że ta cienka rurka harmonijka która odchdzi od odmy do silnika jest wygieta i pęknięta od góry czyli kolejna rzecz która mogła takie stany powodować. tylko babka w sklepie powiedziała że z odmą to nie taka prosta sprawa bo trzeba znać jej symbol ( numer ) patrzyłem tam na niej ale nigdzie nie zauważyłem. Może ktoś wie????
[ Dodano: 25 Lut 2010 06:46 ]
Zakupiłem dziś termostat i jutro wjeżdzam na kanał i wymieniamy ... wogóle to obaczyłem dzisiaj że ta cienka rurka harmonijka która odchdzi od odmy do silnika jest wygieta i pęknięta od góry czyli kolejna rzecz która mogła takie stany powodować. tylko babka w sklepie powiedziała że z odmą to nie taka prosta sprawa bo trzeba znać jej symbol ( numer ) patrzyłem tam na niej ale nigdzie nie zauważyłem. Może ktoś wie????