cena wodziki ... mk3 1.9TDI 1995
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cena wodziki ... mk3 1.9TDI 1995
Witam.
Jechalem dzisiaj po mieście, nagle przestała działać mi skrzynia biegów. Wrzucając biegi samochód stoi w miejscu, czy to skrzynia biegów poszła czy sprzęgło ? Wizytę u mechanika mam na poniedziałek.. ale już próbuję przyszykować się na wydatki...
Jechalem dzisiaj po mieście, nagle przestała działać mi skrzynia biegów. Wrzucając biegi samochód stoi w miejscu, czy to skrzynia biegów poszła czy sprzęgło ? Wizytę u mechanika mam na poniedziałek.. ale już próbuję przyszykować się na wydatki...
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 12:04 przez yarko25, łącznie zmieniany 2 razy.
A biegi wchodza normalnie po nacisnieciu sprzegła? jesli tak i nie jedzie to ktoryś z przegubów Ci zakonczył zywot. Towarzyszylo cos temu "przestaniu działania skrzyni" ? Bez sprzegła byś biegu nie wrzuciłyarko25 pisze:Wrzucając biegi samochód stoi w miejscu, czy to skrzynia biegów poszła czy sprzęgło ?

Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 15:33 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
Skrzynia biegów na pewno.. Mialem taka sytuacje w polówce słuzbowej, rozleciało sie takie coś ktorego nie potrafie nazwać niestety fachowo, znajde fotke to wrzuce tutaj [o ile znajde] nie chce robić nadzieji ale jesli to, to naprawa nie bedzie Cie wiele kosztować.yarko25 pisze:po tym co się stało ,biegi nie wskakują na swoje miejsce, jest dużo luzu.. to było tak że jechałem na biegu trzecim, okolo 2 tys obrotow, nagle bieg się sam rozsprzeglił, skrzynia wskoczyla na luz - taki opis , nie jestem mechanikiem
na pierwszy rzut oka mechanik powiedział że poszły wodziki oraz chyba mechanizm w lewarku ( lewarek lata na lewo i prawo, całkowicie jest jakby rozluzowany ) W środe - czwartek będzie go robił. Jakie są mniej wiecej koszty tych wodzików ? Pozdrawiam
[ Dodano: 23 Lut 2010 11:21 ]
anyone
?
[ Dodano: 23 Lut 2010 11:21 ]
anyone

Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 12:18 przez yarko25, łącznie zmieniany 2 razy.