Witam
Mam problem z moim autem vw sharan.
Zaczeło się od odłączenia akumulatora do ładowania, po ponownym podłączeniu panel climatronika zgasł, ale nawiewy chodziły (prócz nawiewu na przednią szybę zamiast tego wiało przodem). Następnie pojechałem na czysczenie przepustnicy i jego ustawienie. Odebrałem auto jeździło dobrze ale problem z wyświetlaczem pozostał. Po dojechaniu do domu i wyłączeniu zapłonu usłyszałem dziwny przytumiony dzwięk jakby (silniczek elektryczny coś otwierał, ale nie może tego zrobić. Podjechałem do elektryka podłączył go pod komputer ale wszystko ok. Podobno rozebrał i złożył konsolkę klimatronika ale nic to nie dało. Gdzie może być przyczyna? ma ktoś jakiś pomysł? Źle ustawiony przepływomierz? itp
Climatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Climatronic
Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 12:14 przez piotrsrokosz, łącznie zmieniany 1 raz.
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie działa wyświetlacz climatronica tak?? a reaguje na przyciski??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- piotrsrokosz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak i dodatkowo słychać tykanie jakby silniczka przy wyłączonym zapłonie i pobiera ok 0.5 ampera prądu tak stwierdził elektryk ale nic nie zrobił. Mówi że najlepiej sprawdzić wstawiając panel sterujący od klimatronika z innego auta ale on takich możliwości nie ma i mogę auto odbierać (rozebrane).rysiektr pisze:nie działa wyświetlacz climatronica tak?? a reaguje na przyciski??
Pytanie moje jeszcze czy możliwe by było że po czyszczeniu i adaptacji przepustnicy - źle została wyregulowana i to ona tak może działać?
Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 12:18 przez piotrsrokosz, łącznie zmieniany 1 raz.
WV Golf 1,8 - 1992, AAM 75KM, LPG,
ABS, wspomaganie
ABS, wspomaganie