Zwarcie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Bongo[666]
Nowicjusz
Nowicjusz

Zwarcie

Post autor: Bongo[666] » wt lut 16, 2010 22:48

Witam mam problem z moim mk3 1.9D
1. Zanika mi zasilanie w drzwiach(od podnośnika szyb) i pojawia się niezależnie od tego czy jadę czy nie( prawdopodobnie ma związek z zwarciem przy kierownicy) .
2. Prawy migacz napierdziela jak szalony a lewy działa normalnie.
3. Dzisiaj miałem zwarcie w kostce przy kierownicy( przy manetce ).
4. Czasami w ogóle odcina mi prąd i resetuje zegary( to może akurat być spowodowane pękniętą klemą).

Martwi mnie to zwarcie okropnie :/
Proszę o pomoc.
Linki do podobnych sytuacji( w wyszukiwarce nic nie znalazłem ).
Przepraszam ale jeśli chodzi o elektrykę to jestem zielony.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt lut 16, 2010 23:01

Bongo[666] pisze:2. Prawy migacz napierdziela jak szalony a lewy działa normalnie.
sprawdź żarówki po prawej stronie...nawet jak świecą wszystkie to obadaj ich gniazda, przeczyść je.
Co do reszty to posprawdzaj podstawowe rzeczy takie jak masa, klemy (przeczyść)...co do prądu w drzwiach to może kabel złamany w przelotce

Bongo[666]
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bongo[666] » śr lut 17, 2010 00:00

Odłączyłem dwie wtyki przy kierownicy( 1 jest od świateł, 2 od migaczy)
i zasilanie w drzwiach było więc kabel raczej się nie przetarł.
Po podłączeniu wtyku od świateł zasilanie znikło i pojawiało się.
Styk się nagrzewa.
Prawdopodobną przyczyną jest to że parę dni temu pękł pasek i posiekał mi kable od świateł (postojówki prawe nie działają - świeci się jeden krążek; prawe długie też nie działa ) jeszcze tego nie naprawiłem :/
Jakieś inne pomysły?
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 00:05 przez Bongo[666], łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr lut 17, 2010 00:07

Bongo[666] pisze:Jakieś inne pomysły?
Może takie żebyś naprawił uszkodzone wiązki...to co pasek zdemolował

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » śr lut 17, 2010 01:47

Bongo[666] pisze:Zanika mi zasilanie w drzwiach(od podnośnika szyb) i pojawia się niezależnie od tego czy jadę czy nie( prawdopodobnie ma związek z zwarciem przy kierownicy) .
Raczej stawialbym na to ze albo Ci sie kabelek wypial ze skrzynki bezpiecznikow ewentualnie masa albo ktorys ulegl zlamaniu lub zasniedzial jakis styk. Gdyby to bylo zwarcie to wywalilo by Ci bezpiecznik od szyb.

[ Dodano: 17 Lut 2010 00:49 ]
Bongo[666] pisze:Prawdopodobną przyczyną jest to że parę dni temu pękł pasek i posiekał mi kable od świateł (postojówki prawe nie działają - świeci się jeden krążek; prawe długie też nie działa ) jeszcze tego nie naprawiłem :/
Chlopie wez to zrob bo sobie auto sfajczysz...tfu tfu tfu...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 17, 2010 07:37

Bongo[666] pisze:3. Dzisiaj miałem zwarcie w kostce przy kierownicy( przy manetce ).
tu by sie przydał jakiś konkret i dokładniejszy opis co się zwarło i w jakiej sytuacji. I druga sprawa czy wszystkie te ustaerki pojawiły się po zerwaniu paska czy były wczesniej - i które.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”