Bardzo długi rozruch na zimnym silniku benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bardzo długi rozruch na zimnym silniku benzyna
Witam
Mam taki problem gdy rano idę odpalić Golfa 1.8 benzyna jest w automacie (ale to chyba nie ma znaczenia do problemu), to rozrusznikiem muszę kręcić ładnych parę minut, dodam że mam nowy akumulator i nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną.
Gdy już odpali i silnik jest ciepły to już nie ma takich problemów pali na dotyk.
Sprawdzałem kopułkę sucha.
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Mam taki problem gdy rano idę odpalić Golfa 1.8 benzyna jest w automacie (ale to chyba nie ma znaczenia do problemu), to rozrusznikiem muszę kręcić ładnych parę minut, dodam że mam nowy akumulator i nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną.
Gdy już odpali i silnik jest ciepły to już nie ma takich problemów pali na dotyk.
Sprawdzałem kopułkę sucha.
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
- kurczepieczone
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A więc dzisiaj wymieniłem filtr paliwa zobaczymy jak będzie rano z odpalaniem
Żadnych przepięć nie ma kable są ok. A filtr był strasznie brudny mam nadzieje że to była przyczyna.
A więc po wymianie filtra paliwa dalej jest to samo
Ale pojechałem podpięli komputer i tam wyszło że jest błąd czujnika wałka rozrządu.
Więc do wymiany jest ten czujnik, może ktoś wie gdzie on może się znajdować bo coś mi się zdaje że przy aparacie zapłonowym lub jest to aparat zapłonowy? Ale pewności nie mam bardzo proszę o pomoc
[ Dodano: 24 Lut 2010 19:47 ]
Niestety wymiana układu zapłonowego nic nie pomogła
Już nie wiem co mam robić!!!
Może ma ktoś jakiś pomysł?
Bardzo proszę o pomoc
[ Dodano: 02 Mar 2010 20:37 ]
I co dalej byłem u mechanika i stwierdził że ciśnienie oleju jest za niskie.
I najprawdopodobniej czek mnie wymiana silnika
[ Dodano: 24 Lip 2010 10:01 ]
I w końcu wymiana silnika się udała, stary do niczego się nie nadawał kompresja bardzo niska itp., itd.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Żadnych przepięć nie ma kable są ok. A filtr był strasznie brudny mam nadzieje że to była przyczyna.
A więc po wymianie filtra paliwa dalej jest to samo
Ale pojechałem podpięli komputer i tam wyszło że jest błąd czujnika wałka rozrządu.
Więc do wymiany jest ten czujnik, może ktoś wie gdzie on może się znajdować bo coś mi się zdaje że przy aparacie zapłonowym lub jest to aparat zapłonowy? Ale pewności nie mam bardzo proszę o pomoc
[ Dodano: 24 Lut 2010 19:47 ]
Niestety wymiana układu zapłonowego nic nie pomogła
Już nie wiem co mam robić!!!
Może ma ktoś jakiś pomysł?
Bardzo proszę o pomoc
[ Dodano: 02 Mar 2010 20:37 ]
I co dalej byłem u mechanika i stwierdził że ciśnienie oleju jest za niskie.
I najprawdopodobniej czek mnie wymiana silnika
[ Dodano: 24 Lip 2010 10:01 ]
I w końcu wymiana silnika się udała, stary do niczego się nie nadawał kompresja bardzo niska itp., itd.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 15:19 przez tomekde1987, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Bardzo długi rozruch na zimnym silniku benzyna
Witam
W końcu zaczeło wszystko funkcjonować jak trzeba
Po wymianie silnika na 2- gi dzień znowu zrobiło się to samo, jak silnik był zimny to nie chciał odpalać trzeba było długo kręcić.
Pojechałem do mechanika popatrzył, sprawdził powiedział żebym przyjechał jutro, on kupi części.
A dokładnie kupił czujnik TEMPERATURY założył i wszystko działa jak trza
W końcu zaczeło wszystko funkcjonować jak trzeba
Po wymianie silnika na 2- gi dzień znowu zrobiło się to samo, jak silnik był zimny to nie chciał odpalać trzeba było długo kręcić.
Pojechałem do mechanika popatrzył, sprawdził powiedział żebym przyjechał jutro, on kupi części.
A dokładnie kupił czujnik TEMPERATURY założył i wszystko działa jak trza