[mk3]Włączniki szyberdachu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Włączniki szyberdachu.
Mam taki a chcę wsadzić taki. Byłem pewien, że wszystko będzie działać normalnie ale gość, który ma oba modele na handel twierdzi, że jak się ma stary typ to ten z 3 przyciskami nie podejdzie . Jeśli ktoś ma jaką wiedzę na ten temat albo zamieniał te włączniki to bardzo proszę o info .
Pozdr .
Pozdr .
:bylo: :bajer:
- Golf III GTI 8V
- Mały gagatek
Powiem tak:
- jako, ze moje furka jest z roku modelowego 93, to oczywiscie miala stary typ wlacznika szyberdachu. Mialem zachcianke, zupelnie taka jak ty, wiec zakupilem nowszy wlacznik (96)r i WSZYSTKO dzialalo jak nalezy
Po pewnym czasie swoj byly starszego typu wlacznik zapodalem do kolegi, do auta z koncowki produkcji - 97 - rowniez wszystko banglalo
Zeby bylo ciekawiej - teraz mam wlacznik nowszego typu z Seata Toledo rocznik 98 - wyglada on identycznie jak do mk3, sygnowany jest znakami VW i Audi oraz ma fabryczne..... czerwone podswietlenie..
Tak wiec - zakladaj smialo
PS. Taka ciekawostka
- tam nie moze to nie pasowac, bo wtyka do takiegoz przycisku ma tylko cztery kable - mase i trzy kable sterujace
1. otwiera dach do tylu
2. otwiera dach do gory
3. zamyka dach
Spinajac na krotko nawet spinaczem we wtyczce ktorykolwiek z tych kabli sterujacych z masa dach bedzie wykonywac konkretne operacje Tak wiec, zakladajac ze nawet jesli przycisk by nie dzialal, wystarczy sparwdzic miernikiem "przejscia" we wlacnziku i nastepnie tak poprzestawiac przewody we wtyczce aby poprawnie zwieral
- jako, ze moje furka jest z roku modelowego 93, to oczywiscie miala stary typ wlacznika szyberdachu. Mialem zachcianke, zupelnie taka jak ty, wiec zakupilem nowszy wlacznik (96)r i WSZYSTKO dzialalo jak nalezy
Po pewnym czasie swoj byly starszego typu wlacznik zapodalem do kolegi, do auta z koncowki produkcji - 97 - rowniez wszystko banglalo
Zeby bylo ciekawiej - teraz mam wlacznik nowszego typu z Seata Toledo rocznik 98 - wyglada on identycznie jak do mk3, sygnowany jest znakami VW i Audi oraz ma fabryczne..... czerwone podswietlenie..
Tak wiec - zakladaj smialo
PS. Taka ciekawostka
- tam nie moze to nie pasowac, bo wtyka do takiegoz przycisku ma tylko cztery kable - mase i trzy kable sterujace
1. otwiera dach do tylu
2. otwiera dach do gory
3. zamyka dach
Spinajac na krotko nawet spinaczem we wtyczce ktorykolwiek z tych kabli sterujacych z masa dach bedzie wykonywac konkretne operacje Tak wiec, zakladajac ze nawet jesli przycisk by nie dzialal, wystarczy sparwdzic miernikiem "przejscia" we wlacnziku i nastepnie tak poprzestawiac przewody we wtyczce aby poprawnie zwieral
Witam
Troche nie ten temat ale nie chce zakładać na taka błachostkę nowego tematu. a mianowicie 3 dni temu wszedłem w posiadanie golfa 3 z 93r mam na wyposazeniu szyber dach ze starym przełacznikiem. Z tym ze owy szyberdach nie działa a dokłdnie przy właczonym zapłonie wybieram funkcje np. otwierania i słysze tylko ciche mlaśnięcie a dach nie reaguje... i tak przy wszystkich kombinacjach byc moze to bezpiecznik ale w polskiej instrukcji obsługi nie ma wypisanych bezpieczników i ktory za co odpowiada.
jeśli kto kolwiek wiedział by o co chodzi był bym ardzo wdzięczny a pomoc
Troche nie ten temat ale nie chce zakładać na taka błachostkę nowego tematu. a mianowicie 3 dni temu wszedłem w posiadanie golfa 3 z 93r mam na wyposazeniu szyber dach ze starym przełacznikiem. Z tym ze owy szyberdach nie działa a dokłdnie przy właczonym zapłonie wybieram funkcje np. otwierania i słysze tylko ciche mlaśnięcie a dach nie reaguje... i tak przy wszystkich kombinacjach byc moze to bezpiecznik ale w polskiej instrukcji obsługi nie ma wypisanych bezpieczników i ktory za co odpowiada.
jeśli kto kolwiek wiedział by o co chodzi był bym ardzo wdzięczny a pomoc
- Jackq
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zabiliście mi ćwieka... przeszukałem allegro w poszukiwaniu włącznika i nic nie znalazłem, no chyba, że szczęścia nie mam. Za ile da się kupić ten nowy typ, a lepiej ten z seata?
Audi A3 1,8T Quattro 201PS by COMPsport
komfortowy kierunkowskaz raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO
- Jackq
- Mały gagatek
- Kontakt:
O dzięki, jako "lampka" nie szukałem poszukam jeszcze do seata.
40zl nie tak drogo, będzie trzeba kupic
Pozdro
40zl nie tak drogo, będzie trzeba kupic
Pozdro
Audi A3 1,8T Quattro 201PS by COMPsport
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO