Problem z komputerem pokładowym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lucas_cichy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z komputerem pokładowym

Post autor: lucas_cichy » pn lut 15, 2010 19:06

Witam wszystkich. Mam problem z komputerem pokładowym w golfie IV. Jak się rozgrzeje (po przejechaniu ok 40 km) zaczynają przygasać piksele, im badziej się komp rozgrzeje tym trudniej z niego odczytać np. średnie spalanie, średnią prędkość itd. Da się to jakoś naprawić? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 09:59 przez lucas_cichy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » pn lut 15, 2010 19:21

Nie wiem czy to nie jest jakiś taki defekt fabryczny, bo u mnie jest tak, że jak jest słonecznie i światło pada na licznik to też kiepsko widać FIS. Im ciemniej tym lepszy kontrast i lepiej widać. Chyba, że jak jest ciemno (wieczór/noc), a i tak masz martwe piksele to wtedy FIS zaczyna ewidentnie padać.

lucas_cichy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lucas_cichy » pn lut 15, 2010 19:33

Gdy odpalam samochód jest wszystko ok. Wszystko doskonale widać, dopiero po jakichś 40 min jazdy piksele zaczynają przygasać.

Klimass
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Klimass » wt lut 16, 2010 01:25

no niestety u mnie też tak jest jak się w aucie nagrzeje:D hmmm a co można na to poradzić do tej pory nie wiem :D

---Chwilkę poczytałem i wpisując NAPRAWA WYŚWIETLACZY w Google można się wiele dowiedzieć?
np ze to częsta dolegliwość i powodem jest ze wyświetlacz z reszta jest połączony taśma klejoną na klej i im większa temp tym słabiej trzyma z wiekiem

ponoć nakłuwanie linijek taśmy na łączeniu igłą ze 2-3x daje poprawny efekt ale nie wiem na jak długo

a koszta napraw od 100 do nieskończoności ehhh

OPIS naprawy plik nazywa sie Audi Pixel Repair.rar wpisujac w google odnajduje plik i mam jeszcze jedna instrukcję PL dosc ryzykowna jak sie nie kuma bazy ale jak ktos interere to PW odesle na maila
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 01:54 przez Klimass, łącznie zmieniany 2 razy.

MÓJ MK IV
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237356][img]http://images40.fotosik.pl/142/77aec5b382c23d71.jpg[/img][/url]

lucas_cichy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lucas_cichy » śr lut 17, 2010 17:46

Czyli trzeba z tym jeździć :( Dzięki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”