Luz na amortyzatorze?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Luz na amortyzatorze?

Post autor: sklejku » ndz lut 14, 2010 22:02

Witam wszystkich nie wiem czy w dobrym dziale pisze tego posta jak nie to prosze o przeniesienie bo nie znalazlem innej opcji ;) Mam takie pytanie .. dzwignolem ostatnio na podnosniku przod samochodu i zauwazylem ze jest luz na gorze tam gdzie poduszka z lozyskiem od amortyzatora ..nie wiem jak to dokladnie wyjasnic ale podczas dzwigania auta ona sie schowala, zdiolem zaslepke od gory , nakretka jest zakrecona, widac luz jak sie chwyci za kolo i nim porusza we wszystkie strony "znawcy" powiedzieli mi ze tak ma byc kiedy jest dzwigniety w gorze bo pracuje na poduszcze odrazu mowie ze lozysko jest cale,nie wiem co o tym sadzic auto sie zachowuje na drodze normalnie ale dotychczas nie mialem z czyms takim doczynienia i troche mnie to zaniepokoilo, Prosze o pomoc o ile ktos wogole zrozumial o co mi chodzi dzieki z gory :) Pzdr
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 17:59 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.

miras 33
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: miras 33 » ndz lut 14, 2010 22:13

jest ok! luzu niemrze być lak auto stoi na kołach. Na pewno byś to poczuł jak byś wyprzedzał w koleinach fura ma tendencje myszkowania w koleinach szczególnie :crazy:

mk3 1z+gtb
mitsubishi L200 4x4 było :(
volvo v50 2.0d było
jest a4 b6 S-line

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sklejku » ndz lut 14, 2010 22:18

O To super juz myslalem ze cos jest nie tak :) zwlaszcza ze mam go od 2 tygodni i dopiero poznaje pomalu wszystko w VW Pozdrawiam I DZIEKI wielkie za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”