wymiana PN na ABS ciag dalszy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana PN na ABS ciag dalszy
Witam. Otoz jednak bedzie monowtrysk bo nabylem dzisiaj duzo czesci oprocz wiazki do zamiany. Chodzi mi jednak o modul zaplonu ktory ma byc z cewka zaplonowa. Kolega mi mowil zeby nie kupowac tego modulu bo u mnie jest on przykrecony na gorze sterownika. Prosze zeby mi ktos wytlumaczyl jesli tak jest to jak go polaczyc z cewka ktora jest u mnie . Jeszcze jedno pytanie. Czy komputer od silnika 1,8 z automatyczna skrznia biegow bedzie pasowal do silnika ABS.Dziekuje za odpowiedzi.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
w ABS masz sterownik silnika i cewkę zapłonową a nie
oliwka pisze:modul zaplonu ktory ma byc z cewka zaplonowa
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 19:29 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a przypadkiem w ABS cewka nie jest ta kwadratowa zespolona z modułem zapłonowym?
Jest przeciez tak że albo cewka kwadrat z modułem albo cewka okrągła i moduł przykręcony na kompie. Jak jest w ABSie nie wiem. Moduł przecież gdzieś być musi.
Jest przeciez tak że albo cewka kwadrat z modułem albo cewka okrągła i moduł przykręcony na kompie. Jak jest w ABSie nie wiem. Moduł przecież gdzieś być musi.
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 19:38 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no wlasnie i jest zespolona z modułem?
Dlaczego w taki mrazie poprawiles kolege że nie "moduł zapłonowy który jest z cewką"
Przeciez on wlasne chyba jest z cewką (zespolony)? tak mi sie wydaje.
Dlaczego w taki mrazie poprawiles kolege że nie "moduł zapłonowy który jest z cewką"
Przeciez on wlasne chyba jest z cewką (zespolony)? tak mi sie wydaje.
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 19:53 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
Dostalem komputer z obcietymi kablami od 1,8 z trojki i tam nie ma tego modulu jak jest w PN . Oczywiscie swoj musze wywalic a dac z 1,8. Czyli najlepiej kupic ten kwadratowy modul z cewka?. Czytalem na forum ze w trojce jest pod zapalniczka wejscie na wtyczke od komputera. Czy dobry elektryk poradzi sobie z obcietymi kablami od komputera?. Dopytuje sie bo chce miec wszystko naszykowane do wymiany .