uszkodzony spoiler (plastik) pod przednim zderzakiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uszkodzony spoiler (plastik) pod przednim zderzakiem
Witam,
W trakcie manewrowania na parkingu (dokładnie w trakcie cofania i przeskakiwania przez spory garb z zamarzniętej brei pośniegowej) zerwałem zaczepy w plastikowym elemencie znajdującym się pod przednim zderzakiem i zostawiłem go na zaspie.
Numer z elementu: 1J0 805 903
Wykonane jest to coś z PP + EPDM-T
I teraz moje pytanie: daje się to w jakiś sposób kleić domowym sposobem?? Wchodzi ewentualnie w grę spawanie?? Pytam, ponieważ miałem wcześniej DU Espero, zderzak był wykonany z PP+EPDM z dodatkiem talku i nikt nie chciał mi tego kleić.
Jak uważacie - lepiej kleić ori, czy kupić podróbkę na alledrogo??
pozdr
zq
W trakcie manewrowania na parkingu (dokładnie w trakcie cofania i przeskakiwania przez spory garb z zamarzniętej brei pośniegowej) zerwałem zaczepy w plastikowym elemencie znajdującym się pod przednim zderzakiem i zostawiłem go na zaspie.
Numer z elementu: 1J0 805 903
Wykonane jest to coś z PP + EPDM-T
I teraz moje pytanie: daje się to w jakiś sposób kleić domowym sposobem?? Wchodzi ewentualnie w grę spawanie?? Pytam, ponieważ miałem wcześniej DU Espero, zderzak był wykonany z PP+EPDM z dodatkiem talku i nikt nie chciał mi tego kleić.
Jak uważacie - lepiej kleić ori, czy kupić podróbkę na alledrogo??
pozdr
zq
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
zq_lbn, domowa metoda-zgrzej pęknięcia od wewnętrznej strony lutownicą (najlepiej z grotem drucianym),a następnie trzeba plastik zmatowić papierem ściernym (grubym-80/100)trochę szerzej i pomalować żywicą,po czym przykleić do niej matę i przemalować żywica ponownie.W sklepie motoryzacyjnym dostaniesz taki zestaw naprawczy żywica + mata.Można dać 2-3 warstwy dla pewności .
Jednak jeśli te zaczepy są wąskie,to szanse są marne,ale spróbuj...
Jednak jeśli te zaczepy są wąskie,to szanse są marne,ale spróbuj...
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 01:30 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tą wersję bym odrzucił, lepiej używany oryginał kupić niż nowy, kiepskiej jakości zamiennik. Zaczepy pewnie ciężko będzie naprawić ale możesz spróbować całą dokładkę przykleić do zderzaka. Ja też zgubiłem dokładkę zderzaka w zaspie;/ ale jeszcze nie patrzyłem co się dokładnie stało...czekam na wiosnęzq_lbn pisze:czy kupić podróbkę na alledrogo??