dziwne tyrk tyrk tyrk dochodzące z okolic nawiewu na szybę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jaras99
- Mały gagatek
- Kontakt:
dziwne tyrk tyrk tyrk dochodzące z okolic nawiewu na szybę
witam.
Mam problem z bardzo denerwującym tyrkotaniem (odgłos bardzo podobny do kołowrotka wętki tylko w zwolnionym tempie,albo jak "koło fortuny"-oldschoolowy teleturniej TVP). Dochodzi z okolic nawiewu na szybę. Jak jadę wolno to nie słychać nic, jak już jest około 60km/h to zaczyna tyrkotać. Zauważyłem, że jak włączę obieg wewnętrzny uciążliwe tyrkanie ustaje. Czy ktoś ma jakiś pomysł w czym tkwi problem?
Mam problem z bardzo denerwującym tyrkotaniem (odgłos bardzo podobny do kołowrotka wętki tylko w zwolnionym tempie,albo jak "koło fortuny"-oldschoolowy teleturniej TVP). Dochodzi z okolic nawiewu na szybę. Jak jadę wolno to nie słychać nic, jak już jest około 60km/h to zaczyna tyrkotać. Zauważyłem, że jak włączę obieg wewnętrzny uciążliwe tyrkanie ustaje. Czy ktoś ma jakiś pomysł w czym tkwi problem?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=303063 - tu jest napisane jak zdiagnozować Climatronic
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660 temat dotyczący problemu z V71
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144660 temat dotyczący problemu z V71
- jaras99
- Mały gagatek
- Kontakt:
Qto, dzięki za info. przeczytałem cały wątek i raczej nie znalazłem odpowiedzi. Nie mam klimatronika,tylko manualna klime, ale pewnie mechanizm jest ten sam. Jak wyciągne filtr kabinowy i zamykam otwieram obieg wewntrz. to wszystko lata jak należy. w pozycji obiegu zewnetrznego płetwa jest pionowo(nie tam jakoś pochyło czy coś) w pozycji obiegu wewnetrnego płetwa sie kładzie. Wniosek taki, że to nie silniczek. Więc co może tyrczeć?? a może silniczek zaczyna sie zacierac?
Przecież dostałeś linki od kolegi Qto - przeczytaj cały wątek a nie 2 pierwsze posty --- trzeba wyciągnąć mechanizm w którym siedzi silniczek - i wkleić zębatkę - która pewnie skacze po prowadzeniu.jaras99 pisze:wojtas46, to w takim razie co mogę zrobić żeby przestało tyrkotać?
Miłej lektury
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Dokladnie tak , masz tam dokładny opis jak to wszystko rozebrać i co zrobicHaki pisze:Przecież dostałeś linki od kolegi Qto - przeczytaj cały wątek a nie 2 pierwsze posty --- trzeba wyciągnąć mechanizm w którym siedzi silniczek - i wkleić zębatkę - która pewnie skacze po prowadzeniu.jaras99 pisze:wojtas46, to w takim razie co mogę zrobić żeby przestało tyrkotać?
Miłej lektury
- jaras99
- Mały gagatek
- Kontakt:
więc jak? rozbieraćwojtas46 pisze: Najczęstsza usterka V71 to zerwanie plastykowego trybika na osi silniczka ale jezeli steruje obiegami to jest oki
Silniczek steruje normlanie obiegami, działa poprawnie. to znaczy tak czy inaczej w nim tkwi problem?
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 13:39 przez jaras99, łącznie zmieniany 1 raz.
jaras99 pisze:więc jak? rozbieraćwojtas46 pisze: Najczęstsza usterka V71 to zerwanie plastykowego trybika na osi silniczka ale jezeli steruje obiegami to jest oki
Silniczek steruje normlanie obiegami, działa poprawnie. to znaczy tak czy inaczej w nim tkwi problem?
Wytargaj filtr kabinowy - a 2 osoba niech przełącza obiegami.
Jak klapa nie chodzi w pełnym zakresie - to już masz opisane co robić.
Poczytaj - popatrz na fotki i do dzieła == PROSTE ??
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google