Zwarcie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zwarcie?
Witam wszystkich. Mam problem i nie wiem co jest grane. Przy skrecaniu kierownica(nie zawsze) z okolic kierownicy slysze jakby cos sie "smazylo". Trwa to krotko i przestaje. Dzis kiedy odpalilem silnik zaczelo smierdziec w kabinie jakas spalenizna ale pozniej przestalo. Nie mam pojecia co jest... Mial ktos cos takiego? Nawet nie wiem czego szukac:/
Re: Zwarcie?
ManieKK pisze:Witam wszystkich. Mam problem i nie wiem co jest grane. Przy skrecaniu kierownica(nie zawsze) z okolic kierownicy slysze jakby cos sie "smazylo". Trwa to krotko i przestaje. Dzis kiedy odpalilem silnik zaczelo smierdziec w kabinie jakas spalenizna ale pozniej przestalo. Nie mam pojecia co jest... Mial ktos cos takiego? Nawet nie wiem czego szukac:/
Opis wymiany manetki znajdziesz na forum ... podejrzewam ,że tam masz uwalone to czymś ... typu plak itp środki ,albo styki się już powypalały.
U kolegi rozbierałem w MK4 - bo problem podobny - to wszystko było tak tłuste od tych sprayów ,że masakra --- zawaliło całe kostki - i zaczęły się problemy.
Słowem = bez rozebrania = wyczyszczenia i oględzin nic więcej powiedzieć nie mogę.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Napisałeś ,że dymi się z tamtych okolic - więc patrzysz na wtyki od manetek - samą stacyjkę - słowem wszędzie tam gdzie jakieś napięcie dochodzi...ManieKK pisze:Rozumiem ale czego mam tam szukac? Od czego te wtyki? Widac to od razu jak rozbiore? Jak to wyglada? Robiles to to moglbys opisac troche co i jak
Czy żeby zdjąć osłony trzeba zdejmować kierownicę?I czy jeżeli zdejmę kierownicę przy odłączonym akumulatorze i rozłączę taśmę airbag to wywali mi błąd na desce?Haki pisze:Osłony wokół kierownicy musisz ściągnąć ... inaczej się nie dobierzesz do wtykówManieKK pisze:Mozesz napisac jakiej manetki? Nie wiem o co chodzi. Co dokladnie rozebrac??
Kierownica zostaje. Dla ułatwienia możesz sobie ją tylko odbezpieczyć - wysunąć na maxa do siebie.zikr6 pisze:Czy żeby zdjąć osłony trzeba zdejmować kierownicę?I czy jeżeli zdejmę kierownicę przy odłączonym akumulatorze i rozłączę taśmę airbag to wywali mi błąd na desce?Haki pisze:Osłony wokół kierownicy musisz ściągnąć ... inaczej się nie dobierzesz do wtykówManieKK pisze:Mozesz napisac jakiej manetki? Nie wiem o co chodzi. Co dokladnie rozebrac??
Śrubki masz pod spodem... bez problemu zobaczysz... co i jak.