Zbyt duże spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zbyt duże spalanie
Jestem posiadaczem golfa mk2 gti (PL) i mam problem ze spalaniem...pali mi około 20-25l/100km a wogole komputer pokazuje ze 30-35...nie wiem czego to jest zasługa ponoc moze to byc przeplywka, wtryski badz pompa...prosze o rade za co sie zabrac
powiedz jak wygladaja obroty na jałowym biegu po rozgrzaniu. Może to byc walnienty czujnik temperatury , sonda badz cos innego. Auto osiaga temperatur 90 stopni ? Proponował bym sprawdzenie komputerem , bo nikt nie zdoła wróżyć z fusów
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 13:57 przez oldi90, łącznie zmieniany 1 raz.
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
Wyglada tak jak by smigał na ssaniu. Wtrysk masz mechaniczny i spalanie odczytujesz na komputrze mfa ? Możesz sprawdzic swiece http://www.data.com.pl/2_serwis/infotech/swiece_2.html
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 14:19 przez oldi90, łącznie zmieniany 1 raz.
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
850-900
[ Dodano: 12 Lut 2010 15:24 ]
mozesz je wyregulowac przy przepustnicy, nie wiem czy te komputery sa dokładne , a na twoja kieszen jak pali, skoro jezdzisz powinnienes czuc . Moze mfa sie myli
[ Dodano: 12 Lut 2010 15:24 ]
mozesz je wyregulowac przy przepustnicy, nie wiem czy te komputery sa dokładne , a na twoja kieszen jak pali, skoro jezdzisz powinnienes czuc . Moze mfa sie myli
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 16:25 przez oldi90, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli to moze byc sprawa sondy?? nie przplywki...kumpel od ktorego go kupiłem mowil zebym sie udal do warsztatu i przy pomocy analizatora spalin ustawic przplywke bo jest regulowana...jesli to jest sonda to maly koszt gorzej jesli to jest przeplywka...
[ Dodano: 12 Lut 2010 19:23 ]
oldi90, komputer pokazuje ze mam 11l a przejezdzam 40km to zbyt durzo na moja kieszen
[ Dodano: 12 Lut 2010 19:23 ]
oldi90, komputer pokazuje ze mam 11l a przejezdzam 40km to zbyt durzo na moja kieszen