Auto zapalało bez problemu. Od pewnego czasu zaczeła występować dziwna ustserka.
Przeważnie przy zimnym silniku i wilgotnej pogodzie chcę go zapalić i wtedy po pierwszym przekręceniu kluczyka gasną wszystkie kontrolki rozrusznik kręci auto nie zapala. Ponownie próbuje zapalić auto, przekręcam kluczyk w pozycję zapalania i wogóle nie palą się żadne kontrolki a rozrusznik kręci, zostawiam kluczyk w pozycji zapłonu i czekam do czasu zapalenia się kontrolek który to następuje w różnych odstępach czasu. Po odczekaniu jakiegoś czasu kontrolki dopiero się zapalają i po ponownym przekręcaniu kluczyka auto nie zapala i znowu kontrolki nie świecą przez jakiś czas. Podczas tych objawów zauważyłem że jeżeli się zapalają kontrolki to słychać z lewej strony jakiś stycznik, a jeżeli się nie palą to tego stycznika nie słychać i w momęcie czekania po jakimś czasie ten stycznik się włączy i zapalają się dopiero kontrolki i wtedy albo się uda albo nie uda zapalić silnika.
Na popych zapali bez problemu jak świecą kontrolki. Sprawdzono ukumulator jest sprawny. Wymieniono stacyjkę na nową. Nowe świece. Przy ciepłym silniku auto zapala za każdym razem na dotyk. Już nie wiem co może być nikt nie może mi pomoc chyba dodtane zawału.
POMOCY Nietypowy problem z zapalaniem golfa 3 1.9 td
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
POMOCY Nietypowy problem z zapalaniem golfa 3 1.9 td
Ostatnio zmieniony ndz mar 19, 2006 20:18 przez bobo2007, łącznie zmieniany 1 raz.