NIE MOGę PRZEKRęCIć KLUCZYKA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Za mądrą podpowiedź dałem Ci punkta.Groszek pisze:Masz uszkodzoną zapadke lub więcej. Zapadki się wycierają i z biegiem czasu stacyjka zaczyna się chaczyć przy uszkodzonej zapadce lub sprężynce WD40 nic Tobie nie pomoże, jedynie demontaż stacyjki i wyciągnięcie uszkodzonych zapadek poradzić moge, roboty jest ok 1.5h ze wszystkim.
Jak będę zmieniał stacyjkę to może pozwolę sobie zwrócić się do Ciebie jeszcze.
Zablokowana stacyjka
Witam.
Też kiedyś miałem taki problem. Zużyłem pół WD 40 zanim znowu się ruszyła. Lałem po trochę i ruszałem delikatnie kluczem aż w końcu ruszyła. Tylko od spodu wyciekało z niej mnóstwo czarnej zupy. Uwaga na ubranie i tapicerkę. Stacyjka działa do dzisiaj a miała już na siebie wyrok. Warto spróbować. Powodzenia życzę.
Też kiedyś miałem taki problem. Zużyłem pół WD 40 zanim znowu się ruszyła. Lałem po trochę i ruszałem delikatnie kluczem aż w końcu ruszyła. Tylko od spodu wyciekało z niej mnóstwo czarnej zupy. Uwaga na ubranie i tapicerkę. Stacyjka działa do dzisiaj a miała już na siebie wyrok. Warto spróbować. Powodzenia życzę.
Jasiekvv
- Maciekwisla1906
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt: