mk2 1.8 duze spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 1.8 duze spalanie
witam
od 2 miesiecy jestem 'szczesliwym' posiadaczem pierwszego vw w moim zyciu.
mk2, 1,8 gt 112km seria,mono wtrysk,podobno cos tam dlubany-mocniejszy dol,tloki od 16v ,sportowy walek. popszedni wlasciciel zarzekal sie ze spalnanie ok 12l gazu-pieknie,autko zdrowe,ladne
mam praktycznie nowa instalacje gazowa,-spalanie 22l gazu,po zmienjszeniu dawki 16l przy spokojnej jezdzie.
podobnie jest na benzynie,odpycha sie niemilosiernie dobrze ale 14l benzyny to troche duzo .
moje pyt brzmi :czy moge temu jakos zaradzic?? jakie czesci nalezalo by zmienic by ogarnac tego smoka??glowica??
;( nie chcial bym go sprzedawac z takiej przyczyny.
aaa i jeszcze1 pytanko- czy krotka skrzynia ma wplyw na spalanie??
Panowie prosze o pomoc !!
pozdrawiam
pastor914
od 2 miesiecy jestem 'szczesliwym' posiadaczem pierwszego vw w moim zyciu.
mk2, 1,8 gt 112km seria,mono wtrysk,podobno cos tam dlubany-mocniejszy dol,tloki od 16v ,sportowy walek. popszedni wlasciciel zarzekal sie ze spalnanie ok 12l gazu-pieknie,autko zdrowe,ladne
mam praktycznie nowa instalacje gazowa,-spalanie 22l gazu,po zmienjszeniu dawki 16l przy spokojnej jezdzie.
podobnie jest na benzynie,odpycha sie niemilosiernie dobrze ale 14l benzyny to troche duzo .
moje pyt brzmi :czy moge temu jakos zaradzic?? jakie czesci nalezalo by zmienic by ogarnac tego smoka??glowica??
;( nie chcial bym go sprzedawac z takiej przyczyny.
aaa i jeszcze1 pytanko- czy krotka skrzynia ma wplyw na spalanie??
Panowie prosze o pomoc !!
pozdrawiam
pastor914
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 17:23 przez pastor914, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ciężka sprawa, nikt nie wie co tam masz pozmieniane.
Poza tym są tu pewne nieścisłości w tym co piszesz.
Golf 1.8 gt posiada silnik RP o mocy 90 w serii i owszem jest to monowtrysk.
Dx natomiast posiada 112 w serii ale nie był montowany w golfach 2 GT i nie jest to monowtrysk tylko 4 punktowy wtrysk mechaniczny.
Co się nie zgadza w tym co piszesz, jedno wyklucza drugie...
[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 16:56 ]
Jak już ustalisz jaki masz silnik to napisz też jaką temp trzyma woda w trasie wedle wskazań zegarów w kabinie.
Poza tym są tu pewne nieścisłości w tym co piszesz.
Golf 1.8 gt posiada silnik RP o mocy 90 w serii i owszem jest to monowtrysk.
Dx natomiast posiada 112 w serii ale nie był montowany w golfach 2 GT i nie jest to monowtrysk tylko 4 punktowy wtrysk mechaniczny.
Co się nie zgadza w tym co piszesz, jedno wyklucza drugie...
[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 16:56 ]
zostawmy temat skrzyni bo na pewno nie spowoduje ona takiego wzrostu spalania jak u ciebie.pastor914 pisze:aaa i jeszcze1 pytanko- czy krotka skrzynia ma wplyw na spalanie??
Jak już ustalisz jaki masz silnik to napisz też jaką temp trzyma woda w trasie wedle wskazań zegarów w kabinie.
- Caybel
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprawdź sonde i świece...
Co do świec to masz tu link z opisem http://www.data.com.pl/2_serwis/infotech/swiece_2.html może coś pomoże;)
Co do świec to masz tu link z opisem http://www.data.com.pl/2_serwis/infotech/swiece_2.html może coś pomoże;)
;)
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a swoją drogą , silnik zafajdany jak nie wiem co ale czerwień sportowa się świeci jak psu jajca :p. Silniki w klubowych VW powinny być w nienagannym stanie hehe
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 14:10 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiec kody błyskowe, sonda do sprawdzenia, niebieski czujnik , ustawienie TPSa, czerowny czujnik ( nie az tak wazne ) , przy okazji resert ( odpiąc szeroka duza wtyczke od ECU na podszybiu..pastor914 pisze:wiec RP
[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 1:15 pm ]
pastor914, jaka masz ta instalacje ?? z kompem ?? bez ?? jak z kompem, to skocz do gaziarza.. niech Ci podepnie sie i sprawdzi czy sonda oscyluje, mozna sprawdzic miernikiem.. ale to nie bedzie miarodajne.. pokaze ze działa , albo denat.. ale w jakim przedziale, to taki zwykly cyfrowy jest za wolny zeby załapał..
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!