Dziwne zachowanie hamulców
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne zachowanie hamulców
Witam. Posiadam golfa mk2 1,6 pn z nieszczęsnym gaźnikiem 2ee.Od dłuższego czasu moje hamulce dziwnie sie zachowują. W momencie gdy prawą nogę zdejme z pedału gazu i zacznę nią hamować, hamulce sa słabe.
Natomiast gdy prawą nogę trzymam na pedale gazu, a lewą nogą nacisnę pedał hamulca- samochód hamuje bardzo dobrze.Gdy czynnośc tą kilkakrotnie nieprzerwalnie powtarzam, trzymająć silnik na biegu i na obrotach-pedał twardnieje u samej góry przy trzecim wcisnięciu pedału hamulca. Zauwazyłem równierz, że gdy na postoju, na biegu jałowym zacznę wciskać i puszczać pedał hamulca- obroty silnika spadają.
Czy to wina serwa?? czy jest jeszcze dostepne w sklepie z częściami nowe serwo go golfa mk2?
Czy , gdybym chciał zakupic uzywane, musze kupic z egzemplarza identycznego czy serwo szło do wszystkich wersji golfa takie samo?
Natomiast gdy prawą nogę trzymam na pedale gazu, a lewą nogą nacisnę pedał hamulca- samochód hamuje bardzo dobrze.Gdy czynnośc tą kilkakrotnie nieprzerwalnie powtarzam, trzymająć silnik na biegu i na obrotach-pedał twardnieje u samej góry przy trzecim wcisnięciu pedału hamulca. Zauwazyłem równierz, że gdy na postoju, na biegu jałowym zacznę wciskać i puszczać pedał hamulca- obroty silnika spadają.
Czy to wina serwa?? czy jest jeszcze dostepne w sklepie z częściami nowe serwo go golfa mk2?
Czy , gdybym chciał zakupic uzywane, musze kupic z egzemplarza identycznego czy serwo szło do wszystkich wersji golfa takie samo?
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
bo ta noga przyzwyczajaona jest do deliktanijszego "naciskania"pittereck pisze:W momencie gdy prawą nogę zdejme z pedału gazu i zacznę nią hamować, hamulce sa słabe
kamikadze! ta noga nie ma takiego wyczucia jak prawa z tąd odczuwalna wyrażna różnicapittereck pisze: lewą nogą nacisnę pedał hamulca- samochód hamuje bardzo dobrze
tak ma być, w monencie gdy tak wciskasz hamulec to serwo musi się odpompować stąd chwilowy spdek obrotówpittereck pisze:na biegu jałowym zacznę wciskać i puszczać pedał hamulca- obroty silnika spadają.
Czy to wina serwa??
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Po pierwsze odpowietrz pompe hamulcowa poluzuj z prawej strony serwa wezyki i odpowietrzaj tak jak hamulce - na dole tez przydalo by sie odpowietrzyc bo zbiera sie wilgoc i woda , sprawdz gumowy waz co idzie do silnika z serwa byc moze sparcial i nie ma cisnienia z silnika bo ulatuje
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- retim
- VWhite Golf MKII
- Kontakt:
no właśnie i to ci chciałem napisać żebyś sprawdził ale niestety niezdążyłem pozdrawiam
Golfik
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km