Czujnik ciśnienia oleju - problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik ciśnienia oleju - problem
Witam,
problem zaczął się się kiedy jadąc zapiszczała i zaświeciła się kantrolka od oleju /zaświeciła sie tylko raz/. Okazało się że leci olej przy czujniku ciśnienia oleju przy fastonie. Wymieniłem czujnik /kosztował mnie 15 złotych/ przestał lecieć olej ale teraz jak jade to po przejechaniu około 30km zaswieci się kontrolka oleju ale tylko mrugnie i jest ok. Co to może być?
Pomocy.
Pozdrawiam
problem zaczął się się kiedy jadąc zapiszczała i zaświeciła się kantrolka od oleju /zaświeciła sie tylko raz/. Okazało się że leci olej przy czujniku ciśnienia oleju przy fastonie. Wymieniłem czujnik /kosztował mnie 15 złotych/ przestał lecieć olej ale teraz jak jade to po przejechaniu około 30km zaswieci się kontrolka oleju ale tylko mrugnie i jest ok. Co to może być?
Pomocy.
Pozdrawiam
ja mam podobny problem jak silnik sie rozgrzeje i jade na ok 2000obr to zacxzyna piszczec kontrolka wystarczy przyspieszyc do 2100 i przestaje mysle ze to bedzie kontrolka cisnienia bo olej wymieniłem z filtrem jakims niemieckim wiec mysle ze to tylko moze byc wina czujnika
sproboj moze ustalic po dobrym rozgrzaniu silnika w jakim przedziale piszczy bo moze to tak jak u mnie po prostu zje**** czujnik
sproboj moze ustalic po dobrym rozgrzaniu silnika w jakim przedziale piszczy bo moze to tak jak u mnie po prostu zje**** czujnik
Zadziwia mnie myślenie życzeniowe co niektórych ludzi Wydaje ci się że to czujnik oleju w zasadzie nie wiadomo dlaczego (pewnie dlatego że jest to tania awaria) a pod koniec zdania jesteś już pewien że to czujnik oleju Obyś się nie zdziwił po wskazaniach manometru na pomiarze ciśnienia z rozgrzanym silnikeim.
=-Pinhead-=
-
- Nowicjusz