Mignęła kontrolka oleju...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mignęła kontrolka oleju...
Witajcie...
Wracając rano z pracy jechałem tak ok 80 km/h przez ok 10-15 km...Pod domem na chwilę stanąłem żeby przymierzyć się do zaparkowania a tu nagle widzę jak dwa razy mignęła mi kontrolka oleju...bez sygnału dźwiękowego...po prostu mignęła i tyle...otworzyłem maskę a tam pod spodem widzę dwie świerze krople oleju na chodniku...Potem wsiadłem dodałem gazu na maxa tak przez 4-5 sekund i znowu dwa razy mignęła...
Co to może być??Niedługo wybieram się w trasę więc pomóżcie zdiagnozować problem...Co mam wymienić albo zrobić?
Dzięki za wszelkie rady...
Pozdrawiam
Piotr
Wracając rano z pracy jechałem tak ok 80 km/h przez ok 10-15 km...Pod domem na chwilę stanąłem żeby przymierzyć się do zaparkowania a tu nagle widzę jak dwa razy mignęła mi kontrolka oleju...bez sygnału dźwiękowego...po prostu mignęła i tyle...otworzyłem maskę a tam pod spodem widzę dwie świerze krople oleju na chodniku...Potem wsiadłem dodałem gazu na maxa tak przez 4-5 sekund i znowu dwa razy mignęła...
Co to może być??Niedługo wybieram się w trasę więc pomóżcie zdiagnozować problem...Co mam wymienić albo zrobić?
Dzięki za wszelkie rady...
Pozdrawiam
Piotr
wersja rzeczywiście pesymistyczna, ale możliwa - przerabiałem.Pinhead pisze:Jak zwykle w takich sytuacjach pesymistycznie stawiam na panewki i pompe oleju
A może olej jest już na tyle rzadki, ze tak się dzieje? Po zimie paliwa tam może trochę być. 5000km przebiegu to niby niedużo, ale w takich warunkach jakie były to kto wie?