może ja tu jestem upierdliwy, ale piszesz, że średnia nawet 5,7 a w mieście 6,4 - sorry ale dla mnie to "kit"... tzn. że uzyskałeś min. spalanie na poziomie 5-5,2 l - może wytłumaczysz mi co to znaczy eko, chyba nie powiesz mi że w trasie jedziesz 70-80 km - bo i w tedy spali więcej... jasne przy chwilowym spalaniu pokaże mi nawet 2l, ale biorąc pod uwagę odcinek 200 km czy nawet 100km to ja myślę, że jest to nierealne.Golf_Ekipa pisze:Ja jezdzac na benzynie zanotowalem juz w lecie 6.4l/100km w miescie srednio 5.7-5.9l/100km w trybie mieszanym ... ale byla to jazda podchodzaca pod eko.
Na poczatku gdy auto weszlo w moje posiadanie nie zalowalem sobie i w zimie bral mi z 11l/100km w miescie. Jezdzac normalnie da sie osiagnac niskie spalanie. A czy tez Ci bierze olej w dosc sporych dawkach ??
Ps. U mnie na odcinku 1050 km autostrady z prędkością 130-140km/h (z średnią, którą pokazał mi komp 107km) z klimą (w 60% trasy) spalił 6,7l, ale zejście do 5l czy nawet 5,3l - no nie wiem... może jest tu jeszcze ktoś, komu w trasie pali 5l czy 5,3 bo dla mnie to "kit"