WYCIEK OLEJU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WYCIEK OLEJU
Witam szukam kogos ogarnietego zeby mniej wiecej ocenił co stało sie mojemu golfowi a wiec tak...
jechałem do pracy i w pewnym momencie zaczeła bzyczec i mrugac kontrolka od oleju przejechałem kawałek ok 100m w miedzy czasie tracił moc gaz do dechy a ja coraz wolniej i zatrzymałem sie na stacji poszedłem kupic olej otwieram maske a tak dzambaj olej wylało wszystko ubrudzone chyba cały olej mi wyciekł bo spod auta tez kapało ale to raczej wyciek gdzies z gory wiec nawet nie dolewałem tego oleju i auto nie odpala co radzicie ?
dzieki za pomoc pozdrawiam
franek.
jechałem do pracy i w pewnym momencie zaczeła bzyczec i mrugac kontrolka od oleju przejechałem kawałek ok 100m w miedzy czasie tracił moc gaz do dechy a ja coraz wolniej i zatrzymałem sie na stacji poszedłem kupic olej otwieram maske a tak dzambaj olej wylało wszystko ubrudzone chyba cały olej mi wyciekł bo spod auta tez kapało ale to raczej wyciek gdzies z gory wiec nawet nie dolewałem tego oleju i auto nie odpala co radzicie ?
dzieki za pomoc pozdrawiam
franek.
[b]GruPaaa MałoPooolskA[/b]
-
- Forum Master
W jakim sensie nie chce ci zapalić.
Nie wiem czy nie zatarłeś silnika ponieważ wspomniałeś o braku mocy ....
Nie wiem czy nie zatarłeś silnika ponieważ wspomniałeś o braku mocy ....
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 18:10 przez SnapyZwnb, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- krzysiekj1990
- Użytkownik
franeknh pisze:pewnym momencie zaczeła bzyczec i mrugac kontrolka od oleju
To akura mądre nie było. Jeśli zapaliła Ci się lampka to powinieneś go zgasić nie patrząc na nic. A już dociskanie takiego silnika do morderstwo dla niego.franeknh pisze:gaz do dechy
Jak teraz ze stanem oleju? Jak rozrusznik kręci silnikiem, z wyrażnym oporem?
Raczej bez wizyty u mechanika się nie obędzie i raczej sprawdzenie silnika i kompresji.
no tak weim ze nie było to madre ale byłem na tekiej drodze gdzie nie było pobocza.. po ok 100 m sie zatrzymałem i wydaje mi sie ze wyciek jest z gornej czesci silnika bo tam jest czarno... golfik odpali ale sam zgasnie no własnie nie wiem nie mam kasy na naprawe myslicie ze opłaca sie go sprzedac z opisem uszkodzony silnik ???
sorki ze tak pozno odp ale nie miałem neta..
pozdrawiam
sorki ze tak pozno odp ale nie miałem neta..
pozdrawiam
[b]GruPaaa MałoPooolskA[/b]