Golf 2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Yaman
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 2

Post autor: Yaman » czw lut 04, 2010 15:23

Od pewnego czasu mam problem z ubytkiem plynu od chlodnicy.
Ostatnio przydazyl mi sie incydent gdy buchlo mi para z nawiewu. Usterka ta zostala juz naprawiona wyminilem nagrzewnice i wszytko gra.
Co moze byc przyczyna tego ubytku plyno chlodniczego ?

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » czw lut 04, 2010 15:38

szukajka i do przodu...

nieszczelności na łączeniach przewodów są najczęstszym powodem. Króćce w silnikach VW są często plastikowe... w bloku i pompie.

jednak jeśli nagle auto się wychłodziło przy incydencie z nagrzewnicą to można sprawdzić, czy nie siadła uszczelka pod głowicą i czy głowica się nie odkształciła... Ale to już drastyczny scenariusz. A na początek sprawdź czy nie przybywa CI oleju i czy w zbiorniczku nie masz charakterystycznej "śmietany, masła itp.
Oczywiście obejrzyj łączenia przewodów chłodzących i samą kondycję chłodnicy....

vwlifestyle.pl
Obrazek

Yaman
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Yaman » pt lut 05, 2010 14:58

no wlasnie zoabczylem pzewody i okazalo sie ze opaski sciskowe sie wyrobily lekko i nie trzymaly wymienilme i zoabczymym co dalej.
Jeszzcze jedno pytanko po skreceniu calej deski rozdzielczej nie chodza mi swiatla stopu bezpiecnziki sprawdzilem sa w porzadu jaka moze byc przyczyna ?

Dzieki za poprzednia rade.

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pt lut 05, 2010 15:44

pomijając sprawność żarówek i to czy lampy nie mają zaśniedziałych styków, to musisz sprawdzić podłączenie samego czujnika przy pedale hamulca i jego umocowanie, czy ci sie nie wykręcił lub nie wkręcił za mocno. Ewentualnie kable z czujnika przy peadłach w kierunku do skrzynki z bezpiecznikami, czy sie nie wypięły gdzieś lub nie przerwały.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”