Od pewnego czasu mam problem z ubytkiem plynu od chlodnicy.
Ostatnio przydazyl mi sie incydent gdy buchlo mi para z nawiewu. Usterka ta zostala juz naprawiona wyminilem nagrzewnice i wszytko gra.
Co moze byc przyczyna tego ubytku plyno chlodniczego ?
Golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szukajka i do przodu...
nieszczelności na łączeniach przewodów są najczęstszym powodem. Króćce w silnikach VW są często plastikowe... w bloku i pompie.
jednak jeśli nagle auto się wychłodziło przy incydencie z nagrzewnicą to można sprawdzić, czy nie siadła uszczelka pod głowicą i czy głowica się nie odkształciła... Ale to już drastyczny scenariusz. A na początek sprawdź czy nie przybywa CI oleju i czy w zbiorniczku nie masz charakterystycznej "śmietany, masła itp.
Oczywiście obejrzyj łączenia przewodów chłodzących i samą kondycję chłodnicy....
nieszczelności na łączeniach przewodów są najczęstszym powodem. Króćce w silnikach VW są często plastikowe... w bloku i pompie.
jednak jeśli nagle auto się wychłodziło przy incydencie z nagrzewnicą to można sprawdzić, czy nie siadła uszczelka pod głowicą i czy głowica się nie odkształciła... Ale to już drastyczny scenariusz. A na początek sprawdź czy nie przybywa CI oleju i czy w zbiorniczku nie masz charakterystycznej "śmietany, masła itp.
Oczywiście obejrzyj łączenia przewodów chłodzących i samą kondycję chłodnicy....
no wlasnie zoabczylem pzewody i okazalo sie ze opaski sciskowe sie wyrobily lekko i nie trzymaly wymienilme i zoabczymym co dalej.
Jeszzcze jedno pytanko po skreceniu calej deski rozdzielczej nie chodza mi swiatla stopu bezpiecnziki sprawdzilem sa w porzadu jaka moze byc przyczyna ?
Dzieki za poprzednia rade.
Jeszzcze jedno pytanko po skreceniu calej deski rozdzielczej nie chodza mi swiatla stopu bezpiecnziki sprawdzilem sa w porzadu jaka moze byc przyczyna ?
Dzieki za poprzednia rade.
pomijając sprawność żarówek i to czy lampy nie mają zaśniedziałych styków, to musisz sprawdzić podłączenie samego czujnika przy pedale hamulca i jego umocowanie, czy ci sie nie wykręcił lub nie wkręcił za mocno. Ewentualnie kable z czujnika przy peadłach w kierunku do skrzynki z bezpiecznikami, czy sie nie wypięły gdzieś lub nie przerwały.