olej w okolicach aparatu zapłonowego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej w okolicach aparatu zapłonowego?
Dzisiaj sobie patrzylem i zobaczyłem na aparacie zaplonowym po prostu olej i na gornej prawej częsci głowicy rowniez troche oleju ale to na pewno skapało od aparatu w doł.. Sa tam jakies uszczelki coś takiego czy to zwyczajnie zimmeringi juz puszczaja? moze kwestia dokręcenia?
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 13:10 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
To pewne? Wyglada tak jakby tylko i wyłacznie ciekło spod aparatu i nigdzie wiecej - reszta czysta. Dodam ze jest to malenki wyciek, jakby rzeczywiscie tylko z zimmeringuprezesso pisze:masz do wymiany uszczelkę pod pokrywą zaworów. Często te typy silnika mają wycieki na bokach pokrywy.
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 13:33 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm jesli to, to .. to kolego powiedz mi ile Cie to wyniosło, koszta łaczne ?Rafal1920 pisze:napewno uszczelka,u mnie tez kapalo i w poniedzialek mechanik wymienil wlasnie uszczelke i jak narazie zero wycieku.prezesso pisze:masz do wymiany uszczelkę pod pokrywą zaworów. Często te typy silnika mają wycieki na bokach pokrywy
Nie duzo, nie duzo to fakt jak za to wszystko razem .. Sam rozrząd kosztuje bardzo grubo ponad 100 zł, ja jakis czas temu placiłem 160 złRafal1920 pisze:pompa wody kosztowala cos kolo 100zl. o ile sie nie myle to sama uszczelka 40zl. a robil mi to znajomy wiec wzial moim zdaniem nie duzo za wszystko.no i jeszcze laweta z pod domu byla.bo auto mialo "kryzys":D
To mnie uspokoiłes teraz stary bardzo, ale na sam poczatek wymienie tylko ten oring i zobaczymy jak to bedzie, jak nie pomoze to dopiero wtedy rowniez uszczelke wymienie:)ŁukaszMan pisze:Kolego też mam 1.6 ABU i wymieniałem ta uszczelke jakiś czas temu koszt uszczelki to28PLN uszczelka gumowa REINZA + te trzy małe gumki na górę pod śróby. A za aparatem masz tylko oring, który możesz w sklepie dobrać za pare złoty.
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 14:00 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: