Stukanie z przodu z prawej strony.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie z przodu z prawej strony.
Witam!!!
Mam taki problem a mianowicie.
Stuka mi coś w prawym kole tz jak jadę ok 30km/h to zaczyna stukać ,a jak jadę szybciej to automatycznie zaczyna szybciej stukać(na prostych kołach) wiec to nie jest przegub zewnętrzny od koła bo najpierw by pukał przy skręcaniu.
Podniosłem samochód na lewarku wrzuciłem 2 i rozpędziłem koło do ok 80km/h i wtedy nie słychać stukania, czyli bez obciążenia nic nie puka.
Mam wrażenie że stuka przegub wewnętrzny ten od skrzyni ale nie jestem pewien i chciałem się Was poradzić może ktoś takiego coś miał.
Proszę o info
Pozdrawiam
Mam taki problem a mianowicie.
Stuka mi coś w prawym kole tz jak jadę ok 30km/h to zaczyna stukać ,a jak jadę szybciej to automatycznie zaczyna szybciej stukać(na prostych kołach) wiec to nie jest przegub zewnętrzny od koła bo najpierw by pukał przy skręcaniu.
Podniosłem samochód na lewarku wrzuciłem 2 i rozpędziłem koło do ok 80km/h i wtedy nie słychać stukania, czyli bez obciążenia nic nie puka.
Mam wrażenie że stuka przegub wewnętrzny ten od skrzyni ale nie jestem pewien i chciałem się Was poradzić może ktoś takiego coś miał.
Proszę o info
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Tez Mam Podobny problem tyle ze stuka mi w prawym kole od ok 50 km/h i nie wiem co to ,obstawiam możne na łożysko ,co ciekawsze przy tej prędkości i wyższych gdy jadę po ostrym łuku lub odbijam mocno w lewo stukanie znika ale tylko do czasu wyprostowania kół. drgania mało wyczuwalne na kierownicy, ale na podłodze tak stuka po pietach łaskocze przy skrętach nic nie strzela . i na lewarku tez stuka ;/
--==RADZIO==--
Przyczyna znaleziona, aż wstyd się przyznać.
Kilka dni wcześniej wymieniałem linkę od ręcznego i szczęki ( sprawdzałem że wszystko jest ok).
Dzisiaj jeszcze raz podniosłem auto z przodu i na lewarku sprawdzałem i wszystko było ok.
Coś mnie tknęło i podniosłem tył a tu zonk, jak zacząłem kręcić kołem to było właśnie te stukanie. Linka wyskoczyła z zaczepu i haczyła o felgę.
Tylko dał bym sobie głowę uciąć że jak jadę to stuka z przodu.
Ale najważniejsze że uporałem się z problemem.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Kilka dni wcześniej wymieniałem linkę od ręcznego i szczęki ( sprawdzałem że wszystko jest ok).
Dzisiaj jeszcze raz podniosłem auto z przodu i na lewarku sprawdzałem i wszystko było ok.
Coś mnie tknęło i podniosłem tył a tu zonk, jak zacząłem kręcić kołem to było właśnie te stukanie. Linka wyskoczyła z zaczepu i haczyła o felgę.
Tylko dał bym sobie głowę uciąć że jak jadę to stuka z przodu.
Ale najważniejsze że uporałem się z problemem.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam