drgania przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drgania przy hamowaniu
Witam, otóż pojawil mi sie taki problem.Podczas hamowania z wiekszych prędkości czuje na kierownicy i pedale hamulca drgania.Im z wiekszej predkosci hamuje tym sa bardziej odczuwalne.Na przyklad z predkosci okolo 60 km sa nie wyczuwalne, ale juz ze 100 km/h da sie ich odczuc.Bardziej te drgania sa odczuwalne jesli mocno chce wyhamowac.Czy mozecie mi pomoc zdiagnozowac problem.Z gory dziekuje....W czym mam szukac usterki.
Pozdrawiam....
Pozdrawiam....
-
- Mały gagatek
Hej, miałem (mam nadal ale w duzo mniejszym stopniu) podobny problem, jak drganie jest tylko przy hamowaniu to moze to być swożeń, ale najprawdopodobniej będą to tarcze (mogą byc pokrzywione)....u mnie praktycznie nie było tarcz tylnich i wymienilem i jest lepiej....ale do wymiany mam jeszcze przednie ale czekama az sie zuzyją.
1. Sprawdź zawieszenie
2. Sprawdź tarcze i klocki.
1. Sprawdź zawieszenie
2. Sprawdź tarcze i klocki.
kozio, zdecydowanie tarcze, pierwszy powod to mogles je "zahartowac" czyli miales rozgrzane tarcze i wjechales w kauże ,itp., drugi powod bicia przez zuzycie, tak jak kolega wyzej napisal zerknij na tarcze, badz klocki bo moze ich juz wogole tam nie byc , jak by Ci bilo kierownica przy normalnej jezdzie to przyczyny bys szukal w wywazeniu kola czy w podobnych rzeczach zwiazanych z zawieszeniem lub układem kierowniczym. Pozdrawiam.
+
- michaltrzebnica
- Ma gadane
- michaltrzebnica
- Ma gadane