bagażnik w kombi - nie otwiera się ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bagażnik w kombi - nie otwiera się ...
Witam,
niedawno kupiłem VW Borę w kombi. Zamek w bagazniku otwiera się chyba elektrycznie po dotknięciu takiej płytki pod rejestracją. Dzisiaj moja lepsza połowa próbowała otworzyć bagaznik i coś zepsuła. Nie da się otworzyć, nie słychać nawet żadnego dźwieku silniczka elektrycznego. Wcześniej bagaznbik otwierał się bez problemu.
To mój pierwszy VW w zyciu i nie znam się w ogóle na tym modelu.
Może jest tam jakaś blokada bagaznika, albo jakiś sposób na otwarcie go od wewnątrz. A może macie jakiś pomysł co mogło się zepsuć ?
Będę wdzięczny za pomoc
niedawno kupiłem VW Borę w kombi. Zamek w bagazniku otwiera się chyba elektrycznie po dotknięciu takiej płytki pod rejestracją. Dzisiaj moja lepsza połowa próbowała otworzyć bagaznik i coś zepsuła. Nie da się otworzyć, nie słychać nawet żadnego dźwieku silniczka elektrycznego. Wcześniej bagaznbik otwierał się bez problemu.
To mój pierwszy VW w zyciu i nie znam się w ogóle na tym modelu.
Może jest tam jakaś blokada bagaznika, albo jakiś sposób na otwarcie go od wewnątrz. A może macie jakiś pomysł co mogło się zepsuć ?
Będę wdzięczny za pomoc
to jest elektryczny zamek który po naciśnięciu zwalnia blokada zamka - silniczek padł - bagażnik się nie otwiera - sprawdź najpierw bezpiecznikiMendel pisze:. A może macie jakiś pomysł co mogło się zepsuć ?
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
znalazłem schemat bezpieczników gdzie oświetlenie bagaznika jest połaczone z centralnym zamkiem i jak rozumiem jest to własnie ten bezpiecznik - 15A.
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 01 Lut 2010 22:09 ]
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 01 Lut 2010 22:09 ]
Próbowałem ręcznie, ale nie znalazłem żadnej klamki, uchwytu lub czegoś co by otwierało bagaznik od środka .. Jakaś podpowiedź ?dorotam51 pisze:A może kluczem uda się otworzyć?
Jeśli chodzi o ten zamek to sterowany jest za pomocą mikrowyłącznika, jeśli opukanie ręką nie pomoże, to tylko zdjęcie poszycia tylnej klapy i ręczne otworzenie (mikrowyłącznik jest zamocowany na dwóch bolczykach które pękają - trzeba go wkleić dobrym klejem)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=271942 zerknij w mój temacik kolego
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON