Drżenie kierownicy oraz furkotanie koła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

deesenq
Nowicjusz
Nowicjusz

Drżenie kierownicy oraz furkotanie koła

Post autor: deesenq » pn lut 01, 2010 13:19

Witam! Mam takie mały problem, a że jestem nowicjuszem to zgłaszam sie tutaj o radę ;)
Problem wygląda następująco i prosto: drżenie kierownicy podczas jazdy oraz furkotanie koła, mechanik wymienił łożyska bo podobno to było przyczyną ale furkotanie dalej się pojawia. Ostatnio nawet złapałem gumę i po wymianie na dojazdówkę okazało sie, że furkotania praktycznie nie ma. Czy jest to problem opon? może felga krzywa? Proszę o szybką odp ;) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
charison
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: charison » pn lut 01, 2010 13:23

deesenq, podjedz na wulkanizację i niech sprawdzą felgę. Robiłeś zbieżność i geometrię??

Obrazek
NetKredyty.pl - Notowania giełdowe, kursy walut, kredyty, konta osobiste i firmowe.
Mnóstwo Gier na Wii i masa filmów.. ZAPRASZAM!

Awatar użytkownika
luis-22
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luis-22 » pn lut 01, 2010 13:23

krzywa felga nie furkocze.

możliwe że masz opone z guzem.

jak już ją wyjąłeś to obejżyj dokładnie czy jest prosta

:cady: [url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/11964][img]http://www.motostat.pl/user_images/11964/icon4.png[/img][/url] :mk3:

deesenq
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: deesenq » pn lut 01, 2010 13:26

Nie robiłem, bo nie miałem ostatnio czasu tzn nie bylo mnie przez 3 dni w domu :) zbieżności i geometrii nie robiłem ;) a swoją drogą ile $ te sprawy?

Awatar użytkownika
charison
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: charison » pn lut 01, 2010 14:00

deesenq, jedź pierw do wulkanizacji niech obejrzą tą oponę, za zbieżność i geometria u diagnosty płaciłem 120pln

Obrazek
NetKredyty.pl - Notowania giełdowe, kursy walut, kredyty, konta osobiste i firmowe.
Mnóstwo Gier na Wii i masa filmów.. ZAPRASZAM!

Awatar użytkownika
ŁukaszMan
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ŁukaszMan » pn lut 01, 2010 14:03

Kolego jeśli masz proste felgi na 100% i zero luzów w zawieszeniu to tylko opona może bić. Często bywa tak ze wizualnie oponka jest ok ale w wnętrzu opony padnie siatka wzmacniająca i oponka już nie trzyma tak jak należy a z czasem zrobi sie gulka.

Ja robiłem samą zbieżność u siebie po wymianie końcówek drążków jakiś miesiąc temu i płaciłem za ustawienie 50PLN.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”