EleProblem ze światłami, żarówkami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
EleProblem ze światłami, żarówkami
Witam, jakiś czas temu spaliły mi się żarówki świateł mijania(tak myślałem) - dwie na raz, kupiłem więc nowe i zamontowałem. Już przy montażu prawej ( patrząc z za kierownicy) po wymianie zaczęły działać obie. Niestety tylko 1 dzień, potem znowu przestały na raz. Światła "długie" i postojowe działają. Wymieniłem bezpieczniki - nic. Sprawdzałem tez napięcie na obudowie żarówki, niestety tez nie było.
Miał ktoś może podobnie? Da sie to jakoś naprawić bez wizyty u elektryka?
Golf IV 1.9TDI, rok 1997
Miał ktoś może podobnie? Da sie to jakoś naprawić bez wizyty u elektryka?
Golf IV 1.9TDI, rok 1997
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 09:21 przez lysiutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Światła drogowe (tzw długie) działają jak sie je włączy manetką, ale trzeba trzymać by ciągle świeciły. Nie działają za to światła mijania, postojowe działają.agrala pisze:prawdopodobnie uszkodzona manetka od kierunkow, w niej jest przelacznik drogowe-mijania i pewnie upalil sie styk w manetce
do wymiany mantka, lub zewrzec przewody przy manetce, wtedy jak wlaczysz drogowe to nie zgasna mijania (raczej to w niczym nie przeszkadza)
Czy to zależy od manetki od kierunków?