Witam
Dwa tygodnie temu zostałem szczęśliwym posiadaczem GOLF III 1.8 GT. Wszystko jest w jak najlepszym porządku . Silnik pracuje dobrze , brak korozji , zadbane wnętrze . Poza jednym.. zegary . Problem polega na tym ze raz działają raz nie. Światła ,oświetlenie w środku działa . Pojechałem z tym do mechanika , wyciągnął te zegary , przeczyścił, chwile było dobrze i zaś to samo .Teraz się zastanawiam czy kupować nowe czy jeszcze próbować zrobić coś z tymi . Doradźcie mi
Zegary raz działaja raz nie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co on tam mógł przeczyścić ? styki w kostce zegara , jeśli jak piszesz że pomogło na chwilę , to widocznie piny w zegarze lub w kostce są zaśniedziałe , kup w sklepie jakiś preparat w spraju do czyszczenia styków elektrycznych i delikatnie popsikaj , ale ja osobiście myślę że pasuje odchylić skrzynkę bezpieczników i sprawdzić jak siedzą dwie niebieskie kostki , są to kostki od wiązki zegara , do nich dochodzą same białe kabelki