nie jedzie wiecej niz 140km/h!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie jedzie wiecej niz 140km/h!!!
witam serdecznie
moje vento nie jedzie więcej niz 140km/h i niewiem co sie stało miałem ostatnio wymieniany rozrząd,czy to jest może związane ze złym ustaweniem rozrządu albo pasek miał za dużo o jeden albo za mało o ząb?
moje vento nie jedzie więcej niz 140km/h i niewiem co sie stało miałem ostatnio wymieniany rozrząd,czy to jest może związane ze złym ustaweniem rozrządu albo pasek miał za dużo o jeden albo za mało o ząb?
-
- Mały gagatek
Jakby pasek był nie ten, o jeden ząb za dużo lub za mało to byś już dostał po zaworach.. Zapewne..
Zapłon i jego rozregulowanie.. hm, raczej też kiepsko, bo jeśli tylko ma problem z prędkością to nie zapłon..
A coś więcej? Jaka praca silnika (równa/nie równa)? Inny dźwięk? Dławi się? Większe spalanie?
Wszystkie zmiany jakie zauważyłeś..
Zapłon i jego rozregulowanie.. hm, raczej też kiepsko, bo jeśli tylko ma problem z prędkością to nie zapłon..
A coś więcej? Jaka praca silnika (równa/nie równa)? Inny dźwięk? Dławi się? Większe spalanie?
Wszystkie zmiany jakie zauważyłeś..
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
No właśnie powiedz czy coś oprócz V-max się pogorszyło. Ja bym stawiał właśnie na rozrząd, jeden ząbek na pewno szkody w zaworach nie zrobi, ale przy osiągach już może. Sprawdź też ustawienie zapłony. I powiedz coś więcej czy coś się dzieje jeszcze niedobrego
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Co ciekawe u mnie na benzynie jest to samo natomiast na gazie ponad 180...oczywicie testowane na niemieckiej autostradzie:). hehehe:]
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 00:41 przez Mavrick, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
po tym jak zauwarzyłem że auto nie jedzie byłem u gościa i niby mi ustawiał zapłon niby był lekko opózniony a jaj jak długo mam auto nigdy zapłon nie był ruszany
[ Dodano: 03 Lut 2010 20:00 ]
witam
przyczyna znaleziona !!!!!!!!!!!!
tłumik koncowy miał wypalona tą sietke wewnątrz tłumika i całe te bebechy izolujące zatkały tłumik, jak wjechaliśmy na kanał to od kolektora do przed koncowego rura była czerwona jakby ją z pieca wyciągneli
a teraz jedzie bez tego wygłuszenia jest lekki pomruk i i moży normalnie ze 20 KM wiecej;)
ale trza kupić jakić tłumik
pozdrawiam
[ Dodano: 03 Lut 2010 20:00 ]
witam
przyczyna znaleziona !!!!!!!!!!!!
tłumik koncowy miał wypalona tą sietke wewnątrz tłumika i całe te bebechy izolujące zatkały tłumik, jak wjechaliśmy na kanał to od kolektora do przed koncowego rura była czerwona jakby ją z pieca wyciągneli
a teraz jedzie bez tego wygłuszenia jest lekki pomruk i i moży normalnie ze 20 KM wiecej;)
ale trza kupić jakić tłumik
pozdrawiam