nie wyświetla otwartych drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Taki sam ale na innej czestotliwosci tj 433Mhz, a to roznicaRafał 21 pisze:Bora_TDI pisze:Niech zgdane kluczyk na 434Mhz?
Bora_TDI, tak zgadza sie 434mh kol. Tylko ze kol. Tekiera, ma taki sam! Jedynie może inna częstotliwośc!
433 Mhz czyli stary modul komfortu 1J0 - oznacza ze tylko drzwi kierowcy i klapa beda sygnalizowane
434 Mhz czyli nowszy modul komfortu 1C0 - oznacza ze wszystkie drzwi beda sygnalizowane
I jak latwo sie domyslic kluczyki 434Mhz nie dzialaja z modulami 1J0 i odwrotnie
Pozdrawiam
Mam golfa z końcówki 2000 chyba listopad i informuje mnie tylko o otwartej klapie Pisze po niemiecku OFFEN KLAPE czy jakos tak
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 18:24 przez Sajmon9, łącznie zmieniany 1 raz.
właśnie taki posiadam bo sprawdziłem na kluczyku ale mi nawet drzwi kierowcy nie wyświetla !!Bora_TDI pisze:433 Mhz
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 17:47 przez Tekiera, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Bora!!
Jak jest modul 1J0 wyswietla drzwi kierowcy tylko i klape. Oto dowod:greg pisze:jak masz moduł 1J0 to nie wyświetla drzwi kierowcy - wyświetla tylko tylną klapę (jak ktoś pociągnął kabelek)
Drzwi kierowcy:
Klapa:
W przypadku pelnego fisa i modulu 1C0 obrazek auta jest pokazany inaczej co do sygnalizacji otwarcia klpay albo drzwi.
Sprawdz kable miedzy komfortem a zegarami. A dziala Ci buzzer od swiatel??radas8412 pisze:Bora_TDI, a powiedz kolego co jeśli mi wogóle nie wyświetla otwartej klapy ani drzwi kierowcy (moduł 1JO)???
Zrob tak jak napisalem wyzej.Tekiera pisze:właśnie taki posiadam bo sprawdziłem na kluczyku ale mi nawet drzwi kierowcy nie wyświetla !!
Pozdrawiam
no to u koleżanki wyświetla tylko tylną i przednią klapę a drzwi kierowcy nie - moduł 1J0 - licznik z immo 3Bora_TDI pisze:Jak jest modul 1J0 wyswietla drzwi kierowcy tylko i klape.
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 5:10 pm ]
buzer oczywiście też nie działa - a jak wsadzisz licznik immo 2 - buzer działa - więc możemy polemizować
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 18:13 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Jezeli jest tak jak mowisz i z kablami wszystko ok rozwiazanie jest dosc proste. Zegary sa z passata 3bg. Na pcb w tych z passata brakuje dwoch elementow na sciezce od pinu od otwartych drzwi. W zegarach z Golfa nawet immo3 sa te elementy. Sprawdzone praktycznie.greg pisze:no to u koleżanki wyświetla tylko tylną i przednią klapę a drzwi kierowcy nie - moduł 1J0 - licznik z immo 3Bora_TDI pisze:Jak jest modul 1J0 wyswietla drzwi kierowcy tylko i klape.
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 5:10 pm ]
buzer oczywiście też nie działa - a jak wsadzisz licznik immo 2 - buzer działa - więc możemy polemizować
Dosc popularna sprawa gdyz pelny fis w golfie byl znacznie rzadziej niz w passacie i duzo jest "przerabianych" z passata na golf.
Pozdrawiam
zegary są akurat z golfa - wiem bo sam je wkładałem - wiec odpada Twoja wersjaBora_TDI pisze:Jezeli jest tak jak mowisz i z kablami wszystko ok rozwiazanie jest dosc proste. Zegary sa z passata 3bg
po dyskusji z Oli, - przekodowanie CAN zmienia że nie ma takiego autka jak na mojej fotce, pojawia się buzer i kontrolka drzwi
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 5:32 pm ]
tu jest jego wpis
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=160487