osłona silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
osłona silnika
witam wszystkich. Ostatnio oberwałem osłonę silnika. Mam automatyczną skrzynię, kiedy zdejmowałem starą połamaną osłonę, w miejscu gdzie jest skrzynia wycięty był otwór. Oryginał do automatu kosztuje, DUŻO, więc kupiłem zamiennik osłony do silnika z manualną skrzynią. Po założeniu pasuje elegancko tylko tej dziury nie wycinałem. Może ktoś ma taką skrzynię i podpowie, po co jest to wycięcie pod skrzynią, kiedy normalna osłona pasuje.
Re: osłona silnika
Mam też automat. Oslone zalatwilem 1,5 roku temu przy dotknieciu o kraweżnik - zalozylem oryginal w serwisie (z AC) i... oni zalozyli też pelną, bez wycięcia na skrzynię. Moj mechanik przy wymianach oleju nic nie wspominal by cos bylo nie tak z mocowaniem.fafa69 pisze:Może ktoś ma taką skrzynię i podpowie, po co jest to wycięcie pod skrzynią, kiedy normalna osłona pasuje.
Moze po prostu do wymiany oleju w skrzyni? Sam nie zagladalem i nie wiem dokladnie gdzie jest korek spustowy.
osłona
fakt, jak wymieniłem olej w skrzyni, to wylewałem olej przez spust w otworze, w osłonie, co do chłodzenia, to skrzynia ma dodatkowe kanaliki chłodzące, i chłodzi się tym samym co silnik. Dziękuję za wasze uwagi, A ile zapłaciłeś za osłonę w serwisie ?.