Problem z nagrzewnicą i silnikiem MKII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kubasmta
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z nagrzewnicą i silnikiem MKII

Post autor: kubasmta » ndz sty 24, 2010 23:08

Słuchajcie jest taki problem że jak zapalam samochód to mam bardzo wysokie obroty przez jakieś 3-5min po czasie wraca do normy choć zdarzyło mi się że gasł mi na środku skrzyżowania a z odpalaniem to różnie bywa :-)
drugi problem jest taki że jak pojeżdżę z 10min to wskaźnik temperatury mam na samym końcu i nawet ostatnio pojawiła się kontrolka, z silnika paruje mi strasznie więc coś mi się tam gotuje...
trzeci problem podczas jazdy przeważnie włączam ogrzewanie niestety leci tylko mega lodowate powietrze, co jest nie halo??

sorry że tak łopatologicznie wszystko tłumaczę ale niestety nie jestem fachurą w zakresie mechaniki pojazdów :oops: (jeszcze)!!

Awatar użytkownika
...OSA...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ...OSA... » pn sty 25, 2010 00:12

co do silnika to moze byc wiele przyczyn a co do tem i ogrzewania to masz wlany zimowy plyn w chlodnicy?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 25, 2010 00:47

kubasmta pisze:nie jestem fachurą
ale musisz zgodnie z regulaminem napisac typ silnika

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kubasmta
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kubasmta » pn sty 25, 2010 03:08

Silnik 1.6 benzyna, natomiast jeśli chodzi o płyn w chłodnicy to mam zimowy ale mam rozrzedzony wodą

Awatar użytkownika
...OSA...
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ...OSA... » pn sty 25, 2010 23:07

kubasmta, no wiec gdzies musi przymarzac i robi ci sie duze cisnienie a gdzie nie gdzie np. nagrzewnica nie ma doplywu cieplego plynu co w efekcie skutkuje brakiem ogrzewania.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”