Witam wszystkich!!!
Oczywiście temet może się wydać już znajomy bo było kilka postów, jednak nic w nich nie znalzałem turbina i wspomaganie było przyczyną-tego nie posiadam a gwizd jest.
Problem wygląda następująco:
w Golf 1992 silnik abd 1,4 60 KM od jakiegoś czasu słysze gwizd złożony z dwóch tonów wyzszego i niższego jeden po drugim. Dziś np zauważyłem że jest on obecny powyżej 60 km/h ale nie wiem dlaczego bo kiedys występował wcześniej. nie jest to zalezne od biegu i obrotów silnika.
Do szkoły jeżdżę 20 km i dzis przez 15 piszczał. Póżniej jechałem w mieście,wiec nic nie słyszłałem. Odgłos lokalizuję w okolicach zaworu wody,ale nie wiem czy on po prostu skadś się nie niesie. Kiedyś gwizdał 2-3 razy i było ok a teraz gwizda jak puszczam gaz i auto się toczy, czasem gwizda stale jednolicie. Mam wymienione paski, oleje, alternator nie piszczy i raczej mam dobry naciag, nie mam wspomagania(co uważano za przyczynę w innych postach), luzów na przednich łożyszkach..raczej nie,a wszystko to zrobiłem 3000km temu.
Co może być przyczyną?
Proszę o pomoc.I dziękuję z góry za odpowiedź.
Dziwne gwizdy zimnego silnika!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- ksieciunio000000
- Ma gadane
- Kontakt: