Kojot pod maską ??? plus tarcie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kojot pod maską ??? plus tarcie.
Witam ostatnio podczas odpalania auta, pryz rozruchu słychać takie tarcie z lewej strony od strony kierowcy w okolicy SERWO, nie mogę dokładnie ustalić ska , bo jak podniosę maskę to prawi nie słychać podczas odpalania,dopiero w środku jak odpalam mocno słychać podczas rozruchu, problem ten zanika jak auto się trochę już nagrzeje przypuśćmy do temp roboczej, to ten problem zanika i przy rozruchu nie am tarcia żadnego tarcie o długości brzmienia 1 sek.
Druga sprawa to kłopot Kojota czasem podczas jazd słychać było jak by wycie kojota typu:
Auuuuuuuuuu (zmutowane Auuuu przechodzące jak by w zmutowany pisk, aczkolwiek jest to bardziej wycie , podczas jazdy czas trwania 3-8 sekund, ostatnio to się wydłuża potrafiło wyć z 25-40 sekund , dopiero jak zwolniłem wycie ustało aczkolwiek mógł być to przypadek.Nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego ale tarcie jak i wycie kojota dochodzi z tej samej lokalizacji , aczkolwiek nie występują ze sobą jednocześnie.
Proszę o pomoc.
Druga sprawa to kłopot Kojota czasem podczas jazd słychać było jak by wycie kojota typu:
Auuuuuuuuuu (zmutowane Auuuu przechodzące jak by w zmutowany pisk, aczkolwiek jest to bardziej wycie , podczas jazdy czas trwania 3-8 sekund, ostatnio to się wydłuża potrafiło wyć z 25-40 sekund , dopiero jak zwolniłem wycie ustało aczkolwiek mógł być to przypadek.Nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego ale tarcie jak i wycie kojota dochodzi z tej samej lokalizacji , aczkolwiek nie występują ze sobą jednocześnie.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 00:37 przez jawirax, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytam o gaz,bo u mnie tez pojawia sie ow kojot jak to kolega nazwal .Nie zawsze pojawia sie ten dzwiek,ale czasem slychac takie jakby wycie.I to na bank gdzies od strony kierowcy w komorze silnika.Zauwazylem,ze dzwiek pojawia sie tylko przy zimnym silniku,podczas jego nagrzewania.Wedlug moich spostrzezen to aaauuuuuuu wydobywa sie z parownika wlasnie podczas rozgrzewania plynu chlodniczego.Trwa to kilka,kilkanascie sekund i cisza.Dodam,ze jak silnik ma te swoje 70-90 stopni ow dzwiek nie wystepuje.
[img]https://imageshack.com/i/fk515kg[/img]
mi to wyglada na pasek
Zimny to kwiczy jak wsciekly.
skorzystajcie z pomocy kolegi i posluchajcie skad dochodzi owy pisk
Zimny to kwiczy jak wsciekly.
skorzystajcie z pomocy kolegi i posluchajcie skad dochodzi owy pisk
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 20:28 przez Piotrus!, łącznie zmieniany 2 razy.
Ludziska, pompa i paski są po prawej stronie a to są ewidentne kojoty z lewej strony.Pisk paska jest całkowicie inny niż wycie kojota.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 21:00 przez jawirax, łącznie zmieniany 1 raz.
- krisss.79
- Użytkownik
jawirax fakt, umnie tez jakby wycie dochodzilo z lewej strony,tylko ze mnie to nie przeszkadza,bo te wycie trwa kilka sekund,choc jak zaczyna wyc to ludzie sie ogladaja
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 21:16 przez krisss.79, łącznie zmieniany 1 raz.