Witam.
Cz mozna zamienic sensor airbag w MK4 na sensor z Leona bo moj prawdopodobnie jest uszkodzony tak na komp wykazalo a nie moge dostac takiego samego.
A mam sensor od Leona tez na 4 poduchy. Tylko ma nr inne
Czy jak spruboje go podlaczyc to nic sie nie stanie? bo z ta elektryka to bywa roznie wole dmuchac na zimno . Oczywiscie wczesnie to oprogramow zrobi mi elektronik takie jakie mialem w tym uszk sensorze.
sensor air bag ?????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No to dmuchaj!!. Bo jak tu widze w ETCE. To różne modele i inne numery! . itp. Nie wiadomo jaki masz tego Leona itp. Bo są na przedni napęd kolory tu pisze.. itd. . Sensor Golfa kosztuje 150 żł Więc kupuj a nie kombinuj. Tamten sprzedaj i bedzie OK.walter_x pisze:bo z ta elektryka to bywa roznie wole dmuchac na zimno

Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 15:30 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 2 razy.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
No ten od Leona jednak nie moze byc sie dowiedzialem.Rafał 21 pisze:No to dmuchaj!!. Bo jak tu widze w ETCE. To różne modele i inne numery! . itp. Nie wiadomo jaki masz tego Leona itp. Bo są na przedni napęd kolory tu pisze.. itd. . Sensor Golfa kosztuje 150 żł Więc kupuj a nie kombinuj. Tamten sprzedaj i bedzie OK.walter_x pisze:bo z ta elektryka to bywa roznie wole dmuchac na zimnohttp://moto.allegro.pl/item889968005_se ... _a_fv.html http://moto.allegro.pl/item868758054_se ... wybor.html
A ten moj to mi elektronik naprawil no ale za godz znowu sie kontrolka zaswiecila i nie chce zgasnaci znowu na komp pokazuje ze uszkodzony. Takze mysle o kupnie nowego tzn cos z uzywanych, tyle ze podobno to nie jest takie proste ze kupujesz wymieniasz i jest ok? Bo te ceny to nie odstraszaja sa do przelkniecia tyle ze to trzeba jeszcze odpowiednio zaprogramowac niby? zeby to dobrze dzialalo . A tu w moim miescie nie ma dobrych fachowców od takich rzeczy. Bym kupil a dalej bym mial problem . Takze mysle sie bujnac do Bydgoszczy tam jest firma ktora sie tym specjalizuje moze oni sobie z tym poradza.
Odpisze jak uda mi sie juz naprawic
pozdrawiam
Witam.jeson pisze:kup o takich samych nr oczywiscie bezwypadkowy i to co cie czeka to ew. skasowanie błędu po montażu
pamiętaj że takie operacje sie robi przy zdjętej klemie z aku
No wlasnie jadnak zamierzam kupic ten sensor. Znalazlem na allegro kilka o takis samych nr od 50zl do 150zl.
To jak go bede chcial wymienic to rozumiem z tego co piszesz ze najpierw musze odlaczyc akumulator wtedy go podlaczyc TAK ?I po podlaczeniu sensora dopiero podlaczyc akumulator.
No i jak zajdzie taka potrzeba (jesli by sie ta kontrolka nadal palila to wtedy podlaczyc pod komp i skasowac bląd ???
Z tego co mi wiadomo! .. Jezeli wyskoczy Ci błąd! to musisz jechać do jakiegos machera co robi poduchy aby Ci zakodowal ilosc poduszek itp. To nie jest takie aż uszczuplające kieszen!! A będziesz miał pewnośc ze poduszki są aktywne!!No i jak zajdzie taka potrzeba (jesli by sie ta kontrolka nadal palila to wtedy podlaczyc pod komp i skasowac bląd

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!